cum sunt privite mamicile care inca mai alapteaza dupa un an
Pagina 1 din 5 • Impartiti •
Pagina 1 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5 
cum sunt privite mamicile care inca mai alapteaza dupa un an
Bine v-am gasit mamici si pitici!
Baietelul meu are 1 an si aproape 5 luni si inca il mai alaptez, dar din pacate toata lumea ma priveste ca pe o ciudata, ca pe un extraterestru. Ba mai mult ii si spun copilului ce rusine mare este ca asa un baietel mare sa mai manance tzitzi.Deja m-am obisnuit cu asemenea texte si efectiv nu mai raspund, dar ma enerveaza la culme.
Cea mai dezamagita sunt de unele cadre medicale, care atunci cand aud ca inca alaptez imi spun ca a fost destul si sa il intarc imediat. Cine sunt oare acesti oameni, cu ce drept ne dau ei sfaturi in ceea ce priveste alaptatul copiilor nostri?
Intradevar, sunt mame care nu vor sa alapteze, sunt mame care nu pot din diferite motive si sunt mame care sunt dispuse sa alapteze atat cat vor vrea copiii lor sa suga, de ce nu suntem incurajate oare in loc sa fim privite si catalogate drept nebune? Se mai comfrunta cineva cu asa o problema?
Baietelul meu are 1 an si aproape 5 luni si inca il mai alaptez, dar din pacate toata lumea ma priveste ca pe o ciudata, ca pe un extraterestru. Ba mai mult ii si spun copilului ce rusine mare este ca asa un baietel mare sa mai manance tzitzi.Deja m-am obisnuit cu asemenea texte si efectiv nu mai raspund, dar ma enerveaza la culme.
Cea mai dezamagita sunt de unele cadre medicale, care atunci cand aud ca inca alaptez imi spun ca a fost destul si sa il intarc imediat. Cine sunt oare acesti oameni, cu ce drept ne dau ei sfaturi in ceea ce priveste alaptatul copiilor nostri?
Intradevar, sunt mame care nu vor sa alapteze, sunt mame care nu pot din diferite motive si sunt mame care sunt dispuse sa alapteze atat cat vor vrea copiii lor sa suga, de ce nu suntem incurajate oare in loc sa fim privite si catalogate drept nebune? Se mai comfrunta cineva cu asa o problema?
olga-
Localizare: cluj
Re: cum sunt privite mamicile care inca mai alapteaza dupa un an
buna olga! stai la oras sau la sat?nu cred ca e foarte relevant lucrul asta dar na....
pai cred ca ar trebui sa te inveti sa nu-i mai iei in seama sau sa le raspunzi ironic
societatea asta nu a evoluat deloc....inchipuie-ti ce-i auzeau urechile mamei mele acum 26 de ani cand ma alapta pe mine sau dupa revolutie cand il alapta pe fratele meu
pe amandoi ne-a alaptat pana la 1 an jumate!
ai spune ca ar fi trebuit sa evoluam...dar cred ca si eu voi auzi in viitor aceleasi vorbe :"da cat ii mai dai ca e mare!?", 'nu-i frumos" si alte remarci "binevoitoare"....
si eu vreau sa alaptez cat mai mult, adica mai mult de 2ani!
pai cred ca ar trebui sa te inveti sa nu-i mai iei in seama sau sa le raspunzi ironic
societatea asta nu a evoluat deloc....inchipuie-ti ce-i auzeau urechile mamei mele acum 26 de ani cand ma alapta pe mine sau dupa revolutie cand il alapta pe fratele meu
pe amandoi ne-a alaptat pana la 1 an jumate!
ai spune ca ar fi trebuit sa evoluam...dar cred ca si eu voi auzi in viitor aceleasi vorbe :"da cat ii mai dai ca e mare!?", 'nu-i frumos" si alte remarci "binevoitoare"....
si eu vreau sa alaptez cat mai mult, adica mai mult de 2ani!

buna olga
fetita mea are 5 luni deci inca suntem ok, insa prevad si pentru noi aceeasi "soarta"
oamenii sunt plini de prejudecati, nu te lasa influentata. am citit aseara o faza draguta "stereotipurile te ajuta sa faci economie de timp"
oamenii astia bine-voitori nu si-au pus niciodata intrebari, iar femeile care au intarcat fortat pentru ca "asa se face" nu vor sa accepte ca au gresit. parerea mea este sa te linistesti sa sa ai ca singura prioritate echilibrul dintre tine si copilul tau.
spune-mi daca stii engleza, am cateva linkuri interesante fix pe tema asta
fetita mea are 5 luni deci inca suntem ok, insa prevad si pentru noi aceeasi "soarta"
oamenii sunt plini de prejudecati, nu te lasa influentata. am citit aseara o faza draguta "stereotipurile te ajuta sa faci economie de timp"
oamenii astia bine-voitori nu si-au pus niciodata intrebari, iar femeile care au intarcat fortat pentru ca "asa se face" nu vor sa accepte ca au gresit. parerea mea este sa te linistesti sa sa ai ca singura prioritate echilibrul dintre tine si copilul tau.
spune-mi daca stii engleza, am cateva linkuri interesante fix pe tema asta

vanilla_baby-
De locuit, locuiesc la oras, dar parca tot una ar fi si daca as locui la sat. Bunica mea care a locuit toata viata la sat ma sustine in continuare si imi spune sa alaptez cat mai mult, dar din pacate ea se numara printre putinii oameni care cunosc beneficiile alaptarii. Unele cadre medicale m-au intrebat daca stiu ca laptele meu nu mai e bun dupa 8 luni, ca e zar!!!!!!!!!!!!!! Puteam sa le indrum sa mai citeasca cate un pic, dar sincer nu ma mai consum.
A, si ca sa raspund si la intrebarea ta Vanilla, da, stiu engleza.
A, si ca sa raspund si la intrebarea ta Vanilla, da, stiu engleza.
olga-
Localizare: cluj
aici si aici ai o multime de articole despre alaptarea "prelungita" , inclusiv ghiduri despre cum sa raspunzi criticilor
succes mamico!!
succes mamico!!

vanilla_baby-
Bine ai venit Olga in clubul mamicilor care alapteaza peste 1 an? Ah, nu exista nici un club? Oh, nu-i grav, facem unul!
Si pe forum este tradus un articol de vanilla_baby despre cum sa raspunzi criticilor in alaptare.
Eu am inceput sa le raspund in functie de situatie:
- il intarc cand ne simtim amadoi pregatiti
- alaptarea si laptele mamei nu inseamna numai hrana
- anticorpi nu sunt de cumparat de la nici o drogherie
- E o problema care ma priveste si prefer sa discutam despre altceva, atata timp cat e un punct in care am avea o disctie in contradictoriu.
Mai poti face ceva. Dupa ce iti spun ceva stupid sa taci si sa ii privesti. Se vor simti aiurea cand le rasuna stupida intrebare: inca mai alaptezi?
Si pe forum este tradus un articol de vanilla_baby despre cum sa raspunzi criticilor in alaptare.
Eu am inceput sa le raspund in functie de situatie:
- il intarc cand ne simtim amadoi pregatiti
- alaptarea si laptele mamei nu inseamna numai hrana
- anticorpi nu sunt de cumparat de la nici o drogherie
- E o problema care ma priveste si prefer sa discutam despre altceva, atata timp cat e un punct in care am avea o disctie in contradictoriu.
Mai poti face ceva. Dupa ce iti spun ceva stupid sa taci si sa ii privesti. Se vor simti aiurea cand le rasuna stupida intrebare: inca mai alaptezi?
Eu, de obicei ii las fara glas cand spun cu toata nevinovatia si siguranta: "sigur ca-l mai alaptez" sau "cum sa nu?". Nu e nimic fortat, raspunsurile astea vin absolut natural si tonul la fel, ba chiar ma surprind ca am o tenta de uimire in glas, ca si cum intrebarea nu si-ar fi avut locul. In general nu ma mai intreaba nimeni nimic sau ma felicita
Si lui David i se mai spun chestii de genul "vai, baiat mare si cu tzatza in gura, nu ti-e rusine?" Iar eu raspund pentru el, pe un ton mandru "Nu mi-e rusine deloc. Sunt chiar foarte mandru ca pot face asta, pentru ca multi copii n-au parte de ceea ce am eu". Cand va vorbi, va gasi singur raspunsul potrivit. Important e sa simta ca-l sustin in fata celorlalti
Si lui David i se mai spun chestii de genul "vai, baiat mare si cu tzatza in gura, nu ti-e rusine?" Iar eu raspund pentru el, pe un ton mandru "Nu mi-e rusine deloc. Sunt chiar foarte mandru ca pot face asta, pentru ca multi copii n-au parte de ceea ce am eu". Cand va vorbi, va gasi singur raspunsul potrivit. Important e sa simta ca-l sustin in fata celorlalti

madimih- Moderator

da, astazi a venit la mine o vecina care nu o plac prea mult. Tabareste pe Lucas iar pe Thea o respinge daca aceasta merge la ea sa o imbratiseze. E atat de dureros pentru mine si sigur si pentru Thea .
Are in jur de 44 de ani, fara copiii dar cica mare iubitoare si imi propune sa il intarc pe Lucas ca acum e momentul. Are diaree si ii fac numai rau. Asta dupa ce a trecut si trece prin atatea micutul
Iritata inca dinainte cand a dat-o pur si simplu pe T mai incolo dupa ce micuta a imbratisat-o m-am rastit la ea si am asigurat-o ca lucru asta nu se v-a intampla prea curand. Imi venea sa o plesnesc.
Venise la mine si neanutata, eu vorbeam la telefon cu o prietena draga oe care nu o auzisem demult , iar ea vorbea langa mine cu un ton mai ridicat de nu mai auzeam nimic din ce spunea prietena mea.
I hateeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee her so much!
Cum ma pot scapa de ea?
Are in jur de 44 de ani, fara copiii dar cica mare iubitoare si imi propune sa il intarc pe Lucas ca acum e momentul. Are diaree si ii fac numai rau. Asta dupa ce a trecut si trece prin atatea micutul
Iritata inca dinainte cand a dat-o pur si simplu pe T mai incolo dupa ce micuta a imbratisat-o m-am rastit la ea si am asigurat-o ca lucru asta nu se v-a intampla prea curand. Imi venea sa o plesnesc.Venise la mine si neanutata, eu vorbeam la telefon cu o prietena draga oe care nu o auzisem demult , iar ea vorbea langa mine cu un ton mai ridicat de nu mai auzeam nimic din ce spunea prietena mea.
I hateeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee her so much! Cum ma pot scapa de ea?
pai cum? spune-i ca esti ocupata si nu poti primi vizite. de ce tre sa o lasi sa intre? nu prea inteleg...

vanilla_baby-
vanilla_baby a scris:pai cum? spune-i ca esti ocupata si nu poti primi vizite. de ce tre sa o lasi sa intre? nu prea inteleg...
Complet de acord.

Try walking in my shoes.

Onush- Localizare: Piatra Neamt
Stare de spirit: Gica Contra
Pagina 1 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5 
Pagina 1 din 5
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum

» Vand carucior copii Premaman Fluffy Bunny
» Vând Ghetuţe Ortopedice
» Scutece refolosibile
» Donez granule de chefir
» VIND LAPTE NEOCATE LCP
» Cum si ce reciclam
» Intrebari sapun
» Curs SuperDAD - Comunicare non-violenta pt tatici
» Cumpar Manduca second-hand, pret accesibil
» cumpar patut
» cumpar soda caustica cu puritate 98-99%
» Epilarea cu zahar
» Helpline Sigur.info si Complexul Terra Mythica va invita la concurs
» Cum ne protejam copii de pericolele internetului?
» Lesia, alternativa la detergenti
» Eliminare prin comunicare ( EC)
» SCANARE FILME FOTO CLASICE ALB-NEGRU SAU COLOR
» Doppler Fetal
» Lingurite personalizate - Cadoul perfect