Bonding and the Origins of Love
Pagina 2 din 2 • Impartiti •
Pagina 2 din 2 •
1, 2
Re: Bonding and the Origins of Love
Aici un interviu cu munca lui Bruce Lipton.
Asa ca o paranteza, trebuie sa luati in calcul faptul ca in USA discutia intre "consciousness" (adica constiinta ca natura umana si singurul "ghid" ) si "intelligent design" (a celor care sustin ca omul e facut de dumnezeu si e mult sub influenta destinului) e un discurs uneori dogmatic si plin de implicatii religioase si politice.
Pe mine ma intereseaza mult munca stiintifica a lui Lipton, simt insa ca trebuie sa inghit si multe strategii de marketing pe care e nevoit sa le aplice in contextul polemicii cu "intelligent design", de aceea nu il diger cu 100% placere.
Doar paranteza mea.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Asa ca o paranteza, trebuie sa luati in calcul faptul ca in USA discutia intre "consciousness" (adica constiinta ca natura umana si singurul "ghid" ) si "intelligent design" (a celor care sustin ca omul e facut de dumnezeu si e mult sub influenta destinului) e un discurs uneori dogmatic si plin de implicatii religioase si politice.
Pe mine ma intereseaza mult munca stiintifica a lui Lipton, simt insa ca trebuie sa inghit si multe strategii de marketing pe care e nevoit sa le aplice in contextul polemicii cu "intelligent design", de aceea nu il diger cu 100% placere.
Doar paranteza mea.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
LaboratorDeFamilie
vanilla_baby a scris:Referitor la articole, miscarea de conscious parenting, bazata mult si pe studiile de biogenetica a lui Lipton, foarte interesant pentur oamenii de stiinta dar pentru parinti zic eu chiar contraindicate...
si daca oamenii de stiinta sunt parinti?![]()
serios acum. crezi ca e de peferat "pilotul automat"?
No no, nu "pilotul automat" defel! Nu la asta ma gandesc eu.
Cand oamenii de stiinta sunt parinti, e de preferat sa incuie biroul si omul de stiinta in el cand se intorc acasa. E greu, dar nu imposibil.
Imagineaza-ti ca esti casatorita cu un dentist care vine acasa si se uita sa vada daca ai carii inainte de a te saruta (spiritualitatea unei relatii umane).
Sau sa te simti prost ca n-ai dintii de reclama pe care i-a invatat el la facultate ca sunt dantura ideala (sentimentul de culpa de a sti "cum" functioneaza ceva si sa nu functioneze la tine).
Dar e bine sa ai dentistul langa tine cand te trezesti noaptea cu maseaua umflata. (posibilitatea de a apela la un serviciu competent, doar cand e cazul).
Dar nu si atunci cand ai mancat ciocolata si nu te-ai spalat pe dinti.(responsabilitatea personala).
Asa si cu parentingul.
Revin
LaboratorDeFamilie
aaaa, sunt de-acord cu tine
dar exemplul tau imi suna mai degraba a "parinte profesionist" decat a "parinte constient"
oricum nici pe mine nu ma incanta teoria, mai ales daca e aplicata fortat si nu se muleaza lin pe situatie
dar exemplul tau imi suna mai degraba a "parinte profesionist" decat a "parinte constient"
oricum nici pe mine nu ma incanta teoria, mai ales daca e aplicata fortat si nu se muleaza lin pe situatie

vanilla_baby-
tocmai la asta ma gandesc si eu, sa stii / citesti destule incat sa le poti arunca pe fereastra atunci cand arde casa.
LaboratorDeFamilie
Pagina 2 din 2 •
1, 2
Pagina 2 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum

» Vand carucior copii Premaman Fluffy Bunny
» Vând Ghetuţe Ortopedice
» Scutece refolosibile
» Donez granule de chefir
» VIND LAPTE NEOCATE LCP
» Cum si ce reciclam
» Intrebari sapun
» Curs SuperDAD - Comunicare non-violenta pt tatici
» Cumpar Manduca second-hand, pret accesibil
» cumpar patut
» cumpar soda caustica cu puritate 98-99%
» Epilarea cu zahar
» Helpline Sigur.info si Complexul Terra Mythica va invita la concurs
» Cum ne protejam copii de pericolele internetului?
» Lesia, alternativa la detergenti
» Eliminare prin comunicare ( EC)
» SCANARE FILME FOTO CLASICE ALB-NEGRU SAU COLOR
» Doppler Fetal
» Lingurite personalizate - Cadoul perfect