Bonding and the Origins of Love 5 5 1

Bonding and the Origins of Love

Pagina 2 din 2 Inapoi  1, 2

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Re: Bonding and the Origins of Love

Mesaj  LaboratorDeFamilie la data de Sam Noi 21, 2009 10:07 am

Aici un interviu cu munca lui Bruce Lipton.

Asa ca o paranteza, trebuie sa luati in calcul faptul ca in USA discutia intre "consciousness" (adica constiinta ca natura umana si singurul "ghid" ) si "intelligent design" (a celor care sustin ca omul e facut de dumnezeu si e mult sub influenta destinului) e un discurs uneori dogmatic si plin de implicatii religioase si politice.

Pe mine ma intereseaza mult munca stiintifica a lui Lipton, simt insa ca trebuie sa inghit si multe strategii de marketing pe care e nevoit sa le aplice in contextul polemicii cu "intelligent design", de aceea nu il diger cu 100% placere.

Doar paranteza mea.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

LaboratorDeFamilie

Sus In jos

Mesaj  LaboratorDeFamilie la data de Sam Noi 21, 2009 10:14 am

vanilla_baby a scris:
Referitor la articole, miscarea de conscious parenting, bazata mult si pe studiile de biogenetica a lui Lipton, foarte interesant pentur oamenii de stiinta dar pentru parinti zic eu chiar contraindicate...

si daca oamenii de stiinta sunt parinti?
serios acum. crezi ca e de peferat "pilotul automat"?

No no, nu "pilotul automat" defel! Nu la asta ma gandesc eu.

Cand oamenii de stiinta sunt parinti, e de preferat sa incuie biroul si omul de stiinta in el cand se intorc acasa. E greu, dar nu imposibil.

Imagineaza-ti ca esti casatorita cu un dentist care vine acasa si se uita sa vada daca ai carii inainte de a te saruta (spiritualitatea unei relatii umane).

Sau sa te simti prost ca n-ai dintii de reclama pe care i-a invatat el la facultate ca sunt dantura ideala (sentimentul de culpa de a sti "cum" functioneaza ceva si sa nu functioneze la tine).

Dar e bine sa ai dentistul langa tine cand te trezesti noaptea cu maseaua umflata. (posibilitatea de a apela la un serviciu competent, doar cand e cazul).

Dar nu si atunci cand ai mancat ciocolata si nu te-ai spalat pe dinti.(responsabilitatea personala).

Asa si cu parentingul.

Revin

LaboratorDeFamilie

Sus In jos

Mesaj  vanilla_baby la data de Sam Noi 21, 2009 10:19 am

aaaa, sunt de-acord cu tine
dar exemplul tau imi suna mai degraba a "parinte profesionist" decat a "parinte constient"
oricum nici pe mine nu ma incanta teoria, mai ales daca e aplicata fortat si nu se muleaza lin pe situatie

vanilla_baby

Pesti

Sus In jos

Mesaj  LaboratorDeFamilie la data de Sam Noi 21, 2009 10:26 am

tocmai la asta ma gandesc si eu, sa stii / citesti destule incat sa le poti arunca pe fereastra atunci cand arde casa.

LaboratorDeFamilie

Sus In jos

Pagina 2 din 2 Inapoi  1, 2

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum