nasterea naturala vs cezariana
Pagina 2 din 8 • Impartiti •
Pagina 2 din 8 •
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 
Re: nasterea naturala vs cezariana
cata dreptate ai
si cand te gandesti ca mie nemernicul ala de Tanase (care mi-a urmarit sarcina) mi-a zis ca am bazinul prea mic (yeah, right) FARA sa ma masoare si fara sa masoare copilul .. iti dai seama ca sarcina mergea atat de bine incat asta a fost singura "problema" pe care a gasit-o si singura modalitate sa ma sperie ca sa ma taie pe masa lui de macelar!! grr asa ma apuca dracii cand ma gandesc la el
apropo de "medicul" meu. sunt foarte multe cazuri in care nu mama, ci ginecologul sustine ideea cezarienei. va spun asta pentru ca pe vremea cand frecventam alt forum am intrat in legatura cu inca 2 mamici care urmau sa nasca tot cu el, inaintea mea. nici una dintre ele nu-si dorea cezariana cand am inceput sa conversam, din contra. si totusi, prima a facut cezariana pentru ca avea "burta prea lasata" si cealalta pentru ca, chipurile, "bebelusul se intorsese inapoi cu capul in sus fix in noaptea de dinainte sa inceapa travaliul". si sa fi fost asa.. pozitia pelviana nu inseamna musai cezariana. (citatele sunt aproximative, dar cam asta au explicat ele ulterior pe forum)
medicul asta cred ca are o rata personala de 90% cezariene si sa fim seriosi... chiar pica la el in cabinet fix pacientele cu sarcini cu probleme? mira-m-as.
este EL genul de medic care le convinge / pacaleste / minte pe paciente ca e mai bine sa faca cezariana. si ca el sunt foarte multi pentru ca 1. scapa in 20 de min 2. femeile nasc cand vor ei, nu cand vrea natura 3. primesc mult mai multi bani
si va dati seama, o mamica (asa ca mine) in 41 de saptamani, ce sa faca atunci cand "medicul ei" ii spune cu o mutra serioasa ca "daca nu scoatem copilul s-ar putea sa il pierdem"? nu va spun ce a fost in sufletul meu si cat de greu mi-a fost sa ma tin tare si sa-mi ascult instinctul. dar cate mame sunt indeajuns de "inconstiente" incat sa spuna nu unui medic?
de-aia am spus si repet de fiecare data cand am ocazia: informare, informare si iar informare: din toate sursele, din cat mai multe.
sper ca verisoara ta sa citeasca paginile astea si sa inteleaga ca calea "cea mai simpla" nu e intotdeauna si cea mai inteleapta.
si cand te gandesti ca mie nemernicul ala de Tanase (care mi-a urmarit sarcina) mi-a zis ca am bazinul prea mic (yeah, right) FARA sa ma masoare si fara sa masoare copilul .. iti dai seama ca sarcina mergea atat de bine incat asta a fost singura "problema" pe care a gasit-o si singura modalitate sa ma sperie ca sa ma taie pe masa lui de macelar!! grr asa ma apuca dracii cand ma gandesc la el
apropo de "medicul" meu. sunt foarte multe cazuri in care nu mama, ci ginecologul sustine ideea cezarienei. va spun asta pentru ca pe vremea cand frecventam alt forum am intrat in legatura cu inca 2 mamici care urmau sa nasca tot cu el, inaintea mea. nici una dintre ele nu-si dorea cezariana cand am inceput sa conversam, din contra. si totusi, prima a facut cezariana pentru ca avea "burta prea lasata" si cealalta pentru ca, chipurile, "bebelusul se intorsese inapoi cu capul in sus fix in noaptea de dinainte sa inceapa travaliul". si sa fi fost asa.. pozitia pelviana nu inseamna musai cezariana. (citatele sunt aproximative, dar cam asta au explicat ele ulterior pe forum)
medicul asta cred ca are o rata personala de 90% cezariene si sa fim seriosi... chiar pica la el in cabinet fix pacientele cu sarcini cu probleme? mira-m-as.
este EL genul de medic care le convinge / pacaleste / minte pe paciente ca e mai bine sa faca cezariana. si ca el sunt foarte multi pentru ca 1. scapa in 20 de min 2. femeile nasc cand vor ei, nu cand vrea natura 3. primesc mult mai multi bani
si va dati seama, o mamica (asa ca mine) in 41 de saptamani, ce sa faca atunci cand "medicul ei" ii spune cu o mutra serioasa ca "daca nu scoatem copilul s-ar putea sa il pierdem"? nu va spun ce a fost in sufletul meu si cat de greu mi-a fost sa ma tin tare si sa-mi ascult instinctul. dar cate mame sunt indeajuns de "inconstiente" incat sa spuna nu unui medic?
de-aia am spus si repet de fiecare data cand am ocazia: informare, informare si iar informare: din toate sursele, din cat mai multe.
sper ca verisoara ta sa citeasca paginile astea si sa inteleaga ca calea "cea mai simpla" nu e intotdeauna si cea mai inteleapta.

vanilla_baby-
vanilla_baby a scris:
medicul asta cred ca are o rata personala de 90% cezariene
eu as fi mai drastica chiar si as zice 99%.....
Ela-
Localizare: Bucuresti
Vecina mea a avut ieri termenul de nastere: e cu nivel educational foarte redus, aproape analfabeta, nu stie boaba germana, etc. etc. dar s-a zbatut din maini si din picioare la cezariana. Ce au facut cu ea in timpul sarcinii...sperieturi, dimensiunile copilului, etc.
Ieri a mers la control la spital, si au trimis-o direct in operatie: copilul e prea mare: are 4,300 g! Cand l-au operat afara avea exact 3,400 g si 49 cm, era absolut pasiv si e in incubator ca n-a respirat calumea. Vecina mea e taiata, plange si isi roaga moarte (e a doua cezariana). Deic, au convins-o!
Si asta se intampla si aici. Pe cine prind in abseits, il fenteaza. Unele spitale, AKH; spitalul mare general are rata de cezariana de 45 %, in Austria rata totala e de 24 %!!!!!!
Moasa mea e o dulce, de cate ori ma revolt imi zice: si tu ce vrei? sa nasit natural. Na atunci taci si faci!
Ieri a mers la control la spital, si au trimis-o direct in operatie: copilul e prea mare: are 4,300 g! Cand l-au operat afara avea exact 3,400 g si 49 cm, era absolut pasiv si e in incubator ca n-a respirat calumea. Vecina mea e taiata, plange si isi roaga moarte (e a doua cezariana). Deic, au convins-o!
Si asta se intampla si aici. Pe cine prind in abseits, il fenteaza. Unele spitale, AKH; spitalul mare general are rata de cezariana de 45 %, in Austria rata totala e de 24 %!!!!!!
Moasa mea e o dulce, de cate ori ma revolt imi zice: si tu ce vrei? sa nasit natural. Na atunci taci si faci!
SuperbParinte
Inca o informatie, poate are cineva interes:
O nastere naturala la o clinica aici, (sunt si multe clinici foarte bune si specializate pe nastere naturala) costa privat in jur de 2000 €. Exista o organizatie, PROLIFE cred ca se cheama care sustin o mare parte din cheltuieli pentru persoane nerezidente sau care nu isi permit sau nu sunt asigurate.
E poate o idee pentru cineva din Ro sa vina aici (sunt si traducatori, personalul stie engleza) sa nasca decat sa indoape buzunarele la medici incompetenti.
Ma gandeam asa doar...
O nastere naturala la o clinica aici, (sunt si multe clinici foarte bune si specializate pe nastere naturala) costa privat in jur de 2000 €. Exista o organizatie, PROLIFE cred ca se cheama care sustin o mare parte din cheltuieli pentru persoane nerezidente sau care nu isi permit sau nu sunt asigurate.
E poate o idee pentru cineva din Ro sa vina aici (sunt si traducatori, personalul stie engleza) sa nasca decat sa indoape buzunarele la medici incompetenti.
Ma gandeam asa doar...
SuperbParinte
Ieri a mers la control la spital, si au trimis-o direct in operatie: copilul e prea mare: are 4,300 g! Cand l-au operat afara avea exact 3,400 g si 49 cm, era absolut pasiv si e in incubator ca n-a respirat calumea
sa va mai zic? niciuna dintre cele doua mamici de care vorbeam nu mai alapteaza (una nu a alaptat deloc, cealalta decat cam o luna)
si nici a treia, colega mea de birou, nu a avut succes pentru ca fetita ei nu a vrut sa suga (s-a muls pana la 5 luni jumate, dupa care a cedat nervos)
si nici a patra, alta colega de birou nu a alaptat nicio zi pentru ca "nu a avut lapte"
evident, nu e cezariana de vina si toate 4 mai alaptau si astazi daca isi doreau si se informau.
dar in cazul cezarienei experienta alaptarii e de multe ori mai anevoioasa si poate descuraja o proaspata mamica
in niciun caz nu vreau sa insinuez ca mamele care sunt nevoite sa faca cezariana isi "condamna" in vreun fel copilul. din contra, ii salveaza viata in ciuda faptului ca s-ar putea sa aiba probleme ulterior
dar sa alegi sa te supui unor asemenea riscuri...
e o idee frumoasa, dar o gasesc total nepractica si costisitoare (in ciuda subventiei, mai trebuie luate in calcul transportul, cazarea etc)O nastere naturala la o clinica aici, (sunt si multe clinici foarte bune si specializate pe nastere naturala) costa privat in jur de 2000 €. Exista o organizatie, PROLIFE cred ca se cheama care sustin o mare parte din cheltuieli pentru persoane nerezidente sau care nu isi permit sau nu sunt asigurate.
eu cred ca solutiile pentru Romania ar fi
1. mama sa caute un medic care sustine nasterea naturala (si in cazul unor complicatii, in mod sigur o sa poata beneficia de cezariana)
2. mama e urmarita de medicul de familie si atunci cand intra in travaliu merge la maternitate si naste
poate suna horror (vaaaai, cum sa nasc cu "medicul de garda") dar din experienta mea a avea "medicul tau" nu inseamna decat ca dai mai multi bani, in niciun caz atentie speciala sau tratament mai bun

vanilla_baby-
eu am avut noroc cu o super doctorita la Municipal- o recomand calduros oricand! a fost doctora unei prietene inaintea mea asa ca m-am dus la fix! este pt nasterea naturala si fara epidurala. are un suflet mare si in clipele in care am nascut aveam impresia ca e mamica mea! adica ma trata si cu blandete si cu fermitate, imi spunea ce se intampla..era acolo pt mine!
dar stiu ca in general doctorii opteaza repede si usor pt cezariana
stiu multe cazuri (printre prietene si din spital) in care femeile operate se simteau de 10 ori mai rau decat cele care au nascut normal- inclusiv o femeie care nascuse de 2 ori normal si a treia oara prin cezariana si putea compara!
si apropos de copii "prea mari" pt a se naste natural- am cunoscut o mamica maruntica care avea o fetita de 5,3 kg la nastere! nastere naturala! deci se poate! si masuratorile la eco sunt aprox de multe ori!
e buna cezariana dar nu toata ziua buna ziua!
si pt viitoarele maici care vor sa nasca natural: tine de voi! nu intrati in panica (eu am avut un moment la Luca
si abia cand mi-am venit in fire si am cooperat cum trebuie a venit bebe!) daca aveti incredere in doctor/moasa aveti toate sansele sa nasteti usor si firesc!
va pup pe toate
dar stiu ca in general doctorii opteaza repede si usor pt cezariana
stiu multe cazuri (printre prietene si din spital) in care femeile operate se simteau de 10 ori mai rau decat cele care au nascut normal- inclusiv o femeie care nascuse de 2 ori normal si a treia oara prin cezariana si putea compara!
si apropos de copii "prea mari" pt a se naste natural- am cunoscut o mamica maruntica care avea o fetita de 5,3 kg la nastere! nastere naturala! deci se poate! si masuratorile la eco sunt aprox de multe ori!
e buna cezariana dar nu toata ziua buna ziua!
si pt viitoarele maici care vor sa nasca natural: tine de voi! nu intrati in panica (eu am avut un moment la Luca
si abia cand mi-am venit in fire si am cooperat cum trebuie a venit bebe!) daca aveti incredere in doctor/moasa aveti toate sansele sa nasteti usor si firesc!va pup pe toate
ileana a scris:eu am avut noroc cu o super doctorita la Municipal- o recomand calduros oricand! a fost doctora unei prietene inaintea mea asa ca m-am dus la fix! este pt nasterea naturala si fara epidurala. are un suflet mare si in clipele in care am nascut aveam impresia ca e mamica mea! adica ma trata si cu blandete si cu fermitate, imi spunea ce se intampla..
cine e dr ta? ca si eu tot in Municipal am nascut si descrierea corespunde dr mele.
Ela-
dr. Alina Al-Moushaly (e romanca in ciuda numelui!)
ne-am nimerit? am o prietena care a nascut gemene, doctorul ei era plecat cand a nascut si a venit Alina- mana lui dreapta. si prietena mea are numai cuvinte de lauda pt ea! pe drept!
ne-am nimerit? am o prietena care a nascut gemene, doctorul ei era plecat cand a nascut si a venit Alina- mana lui dreapta. si prietena mea are numai cuvinte de lauda pt ea! pe drept!
ileana a scris:dr. Alina Al-Moushaly (e romanca in ciuda numelui!)
desi o stiu pe dr Al-Moushaly, nu ea este dr mea.... a mea este Dr Grigoriu.
exact cand R ''scotea capul'', s-a nimerit si ea din intamplare pe la sala.....
Ela-
Pagina 2 din 8 •
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 
Pagina 2 din 8
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum

» VAND DVDURI CU DESENE ANIMATE DUBLATE IN LIMBA ROMANA
» Furnizori ingrediente naturale
» bebelusul si animale de companie
» Intrebari sapun
» Maceratul de plante in ulei
» alaptare biberonul intarcare
» Ce pot face doua maini dibace? Tricotat, crosetat
» vand lenjerii de pat, aparatori patut, pilote
» Vreau sa i citesc, povesti baiatului meu!
» Donez granule de chefir
» va rog sa ma ajutati cu un patut sau un carucior
» Plantele companion
» Bazar Cristina 1980
» Vand Manduca New Style
» Donati un SMS, daruiti o picatura de viata
» Cu moralul in sus si in jos...
» crema epilatoare in timpul sarcinii
» Care e reteta pentru un baietel sau pentru o fetita???
» Puterea vindecatoare a inimii