nasterea naturala vs cezariana
Pagina 3 din 8 • Impartiti •
Pagina 3 din 8 •
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 
Re: nasterea naturala vs cezariana
e un spital mare- era chiar culmea sa fie aceiasi!
tu ai fost multumita de doctora ta?
Vroiam sa va spun ce am aflat azi de vecina mea, dupa cezariana se pare ca a avut sangerari interne atat de mari, la cateva ore dupa au operat.o din nou si i-au scos uterul. Ii ramasesera resturi de placenta in uter... Saraca a stat 3 ore in OP, acum e la terapie intensiva.
SuperbParinte
Si eu. Maine merg la ea la spital. Cel mic e de-a dreptul de papat. Si vecina mea il primeste la terapie intensiva si l-a si alaptat desi medicii au sfatuit-o sa nu!
Asta e cascada interventiilor, pe blogul lui Lili Tudose e un articol foarte fain despre asta.
Asta e cascada interventiilor, pe blogul lui Lili Tudose e un articol foarte fain despre asta.
SuperbParinte
SuperbParinte a scris:Vroiam sa va spun ce am aflat azi de vecina mea, dupa cezariana se pare ca a avut sangerari interne atat de mari, la cateva ore dupa au operat.o din nou si i-au scos uterul. Ii ramasesera resturi de placenta in uter... Saraca a stat 3 ore in OP, acum e la terapie intensiva.
Dumnezeule Mare, dar cine i-a facut cezariana vecinei tale de a ajuns in halul asta? Portarul spitalului? credeam ca doar pe la noi e posibil asa ceva.....
stiu si eu un caz aici in tara: a nascut femeia prin cezariana si cand au cusut-o, i-au prins aiurea un fir si s-a ajuns la acelasi lucru: hemoragie puternica si sacrificarea uterului......
Ela-
Localizare: Bucuresti
brrr
poate sunt unele femei care sunt nevoite sa faca ceza si se sperie si nu e chiar ok
DAR
pana la urma riscurile cezarienei sunt multe si cat se poate de reale (iata)
si atunci ar trebui sa fie simplu
mi le asum ca sa nasc un copil santos si sa supravietuiesc si eu? evident!
mi le asum pentru ca mi-e frica de durerile nasterii naturalr? (eu una inclin spre nu)
poate sunt unele femei care sunt nevoite sa faca ceza si se sperie si nu e chiar ok
DAR
pana la urma riscurile cezarienei sunt multe si cat se poate de reale (iata)
si atunci ar trebui sa fie simplu
mi le asum ca sa nasc un copil santos si sa supravietuiesc si eu? evident!
mi le asum pentru ca mi-e frica de durerile nasterii naturalr? (eu una inclin spre nu)

vanilla_baby-
ileana a scris:e un spital mare- era chiar culmea sa fie aceiasi!
descrierea corespundea, dar intradevar era putin probabil sa fie aceeasi.
eu o ador pe dr. Grigoriu. ii sunt pacienta de vreo 5 ani si, desi pe net n-are referinte extraordinare, eu mi-am ascultat mereu instinctul si am mers pe mana ei. o iubesc, mai ales dupa faza cu nasterea naturala!
Ela-
Localizare: Bucuresti
Ela a scris:SuperbParinte a scris:Vroiam sa va spun ce am aflat azi de vecina mea, dupa cezariana se pare ca a avut sangerari interne atat de mari, la cateva ore dupa au operat.o din nou si i-au scos uterul. Ii ramasesera resturi de placenta in uter... Saraca a stat 3 ore in OP, acum e la terapie intensiva.
Dumnezeule Mare, dar cine i-a facut cezariana vecinei tale de a ajuns in halul asta? Portarul spitalului? credeam ca doar pe la noi e posibil asa ceva.....
stiu si eu un caz aici in tara: a nascut femeia prin cezariana si cand au cusut-o, i-au prins aiurea un fir si s-a ajuns la acelasi lucru: hemoragie puternica si sacrificarea uterului......
La Hanush Krankenhaus, e drept ca aia sunt foarte prost famati la ginecologie dar vecina mea e turcoaica si acolo au personal turc (Hatice, vecina mea nu prea stie germana).
Complicatiile astea se pot intampla oricui la interventie de genul asta, o cezariana are riscurile ei. Hatice era la a cincea sarcina si zice ca oricum nu mai vroia copii, dar totusi...
SuperbParinte
mai, demult vreau sa scriu dar nu apuc ca nu ma lasa printesa!
si eu sunt PRO nastere naturala! si va zic eu ca se poate dupa ce am avut un travaliu de 27 de ore!!!! ptr ca nu era nici un medic in spital!!! amandoi erau la un curs la Tg. Mures! so, am stat o noapte cu dureri, a doua zi dupa-masa m-au expediat la Deva (am zis ca mor cu contractii in ambulanta - am simtit fiecare pietricica timp de 50de minute cat a durat drumul) si acolo m-a preluat o dr !m-a pus pe masa si atunci mi s-a rupt apa! dureri groaznice....culmea e ca doctorita a zis ca pleaca ca i s-a terminat tura!!!imaginati-va dupa atatea ore de travaliu, expediata intr-un oras strain, nu cunosteam pe nimeni si pleaca si dr!! si a intrat o moasa in tura si cu ea am nascut la mai putin de o ora de cand a iesit "dr" din tura....
macar totul a fost ok...relativ!m-au taiat ca "cica" era mare copilul! da, mare : 3050 g
m-au tinut 3zile si ma bucur ca a fost vizitata pitica mea zilnic de neonatoloaga ptr ca eu....eram de decor!nu a venit nimeni!!! rezultatul a fost ca la mai putin de o saptamana dupa nastere am ajuns din nou la spital - de data asta la Brad- cu perfuzii si injectii ptr ca facusem endometrita....rezultatul ar fi fost groaznic daca nu ajungeam la timp: pierderea uterului...am stat 6zile internata cu printesa cu mine in salon, logic (am zis ca fara ea nu stau!!) si am alaptat-o tot timpul si a adormit cu mine! mi-a ridicat moralul tare mult!
pentru toate "ghinioanele" care le-am avut, tot normal vreau sa nasc si a doua oara (sper doar sa fie ok uterul)!singurul lucru care as vrea in plus ar fi sa fac cursurile de gravide si/sau sa nasc in apa

by the way: am nascut normal fara epidurala!!!
si eu sunt PRO nastere naturala! si va zic eu ca se poate dupa ce am avut un travaliu de 27 de ore!!!! ptr ca nu era nici un medic in spital!!! amandoi erau la un curs la Tg. Mures! so, am stat o noapte cu dureri, a doua zi dupa-masa m-au expediat la Deva (am zis ca mor cu contractii in ambulanta - am simtit fiecare pietricica timp de 50de minute cat a durat drumul) si acolo m-a preluat o dr !m-a pus pe masa si atunci mi s-a rupt apa! dureri groaznice....culmea e ca doctorita a zis ca pleaca ca i s-a terminat tura!!!imaginati-va dupa atatea ore de travaliu, expediata intr-un oras strain, nu cunosteam pe nimeni si pleaca si dr!! si a intrat o moasa in tura si cu ea am nascut la mai putin de o ora de cand a iesit "dr" din tura....
macar totul a fost ok...relativ!m-au taiat ca "cica" era mare copilul! da, mare : 3050 g
m-au tinut 3zile si ma bucur ca a fost vizitata pitica mea zilnic de neonatoloaga ptr ca eu....eram de decor!nu a venit nimeni!!! rezultatul a fost ca la mai putin de o saptamana dupa nastere am ajuns din nou la spital - de data asta la Brad- cu perfuzii si injectii ptr ca facusem endometrita....rezultatul ar fi fost groaznic daca nu ajungeam la timp: pierderea uterului...am stat 6zile internata cu printesa cu mine in salon, logic (am zis ca fara ea nu stau!!) si am alaptat-o tot timpul si a adormit cu mine! mi-a ridicat moralul tare mult!
pentru toate "ghinioanele" care le-am avut, tot normal vreau sa nasc si a doua oara (sper doar sa fie ok uterul)!singurul lucru care as vrea in plus ar fi sa fac cursurile de gravide si/sau sa nasc in apa

by the way: am nascut normal fara epidurala!!!
Bravo AndreEa!
Travaliul tau (desi sigur n-a fost placut...) nu e nici prea lung nici prea scurt. E doar faptul ca in epoca spitalizarii nasterii naturale, travaliul in sine a inceput sa "aiba voie" sa fie doar atat de scurt sau de lung cat prevede un anume regulament.
La noi, la unele spitale "are voie" sa fie 12 ore, la alte spitale mai mici "are voie" sa fie de 24 ore.
Un travaliu normal nu se recunoaste dupa durata (doar) ci dupa alti multi factori (din ceea ce stiu de la moasa mea si din literatura de specialitate).
Cervixul si dilatatia lui, fiind un muschi circular, se poate deschide si inchide in functie de factori externi: daca mama simte ca nu are intimitatea si siguranta necesara, poate "inchide" de la 8 cm la 3 de exemplu, e un fenomen insa pe care medicii (nu moasele!) nu il cunosc din cartile de anatomie si nu il considera valid.
AdreeEa, tinem pumnii pentur urmatorUL bebe, o sa vina natural si frumos.
By the way, fetita ta e ASA DE MAAAAAARE si dulce
Travaliul tau (desi sigur n-a fost placut...) nu e nici prea lung nici prea scurt. E doar faptul ca in epoca spitalizarii nasterii naturale, travaliul in sine a inceput sa "aiba voie" sa fie doar atat de scurt sau de lung cat prevede un anume regulament.
La noi, la unele spitale "are voie" sa fie 12 ore, la alte spitale mai mici "are voie" sa fie de 24 ore.
Un travaliu normal nu se recunoaste dupa durata (doar) ci dupa alti multi factori (din ceea ce stiu de la moasa mea si din literatura de specialitate).
Cervixul si dilatatia lui, fiind un muschi circular, se poate deschide si inchide in functie de factori externi: daca mama simte ca nu are intimitatea si siguranta necesara, poate "inchide" de la 8 cm la 3 de exemplu, e un fenomen insa pe care medicii (nu moasele!) nu il cunosc din cartile de anatomie si nu il considera valid.
AdreeEa, tinem pumnii pentur urmatorUL bebe, o sa vina natural si frumos.
By the way, fetita ta e ASA DE MAAAAAARE si dulce

SuperbParinte
Pagina 3 din 8 •
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 
Pagina 3 din 8
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum

» VAND DVDURI CU DESENE ANIMATE DUBLATE IN LIMBA ROMANA
» Furnizori ingrediente naturale
» bebelusul si animale de companie
» Intrebari sapun
» Maceratul de plante in ulei
» alaptare biberonul intarcare
» Ce pot face doua maini dibace? Tricotat, crosetat
» vand lenjerii de pat, aparatori patut, pilote
» Vreau sa i citesc, povesti baiatului meu!
» Donez granule de chefir
» va rog sa ma ajutati cu un patut sau un carucior
» Plantele companion
» Bazar Cristina 1980
» Vand Manduca New Style
» Donati un SMS, daruiti o picatura de viata
» Cu moralul in sus si in jos...
» crema epilatoare in timpul sarcinii
» Care e reteta pentru un baietel sau pentru o fetita???
» Puterea vindecatoare a inimii