nasterea naturala vs cezariana

Pagina 4 din 8 Inapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Re: nasterea naturala vs cezariana

Mesaj  AndreEa la data de Joi Dec 03, 2009 10:25 am

multumesc SP
cum spuneam, si urmatorul bebe o sa vina asa sper doar sa reusesc sa fac cursurile lamaze
eu as naste si acasa daca s-ar putea...
nu da semne bebelusha ta ca vrea sa vina pe lume?

AndreEa

Balanta Localizare: Brad/Timisoara

http://bijuteriihandmade.blogspot.com/

Sus In jos

Mesaj  ma'ia la data de Mier Apr 21, 2010 1:56 pm

Viitoarelor mamici ,atentiune va vorbeste un tatic care a asistat la nasterea fetitei in sala cu doctorii , nu faceti cezariana , repet nu faceti cezariana (asta in cazul in care nu aveti incotro din punct de vedere medical ), la ce am vazut si la ce-a urmat nasterea naturala e un fleac (sau nu dupa caz mai sunt si exceptii), dar scapi repede si uiti. Nu cred ca doctorii accepta asa usor sa faca cezariana la cerere, daca da inseamna ca au sange rece. In general majoritatea femeilor isi fac griji si incep singure sa spuna ca vor cezariana ca vor normal dar cred ca e doar un pic de panica,dar cred ca sfatul doctorului conteaza enorm. Eu am ramas surprins de operatie si de doamna doctor in sala de operatie cand am vazut alta persoana decat cea care facea consultatia si spunea ce sa faci in cabinet si atunci am inteles ca face cei mai bine pentru pacient (cred ca este singura data cand am spus ca merita banii) faptul ca au curaj sa ia decizii si sa taie in carne de om pentru mine e mare lucru. Nu intru mult in amanunte ca as putea sa scriu o carte (sangerari din luna a treia,cerclaj,vizite la doctor una la doua zile numai noaptea la doua nasterea dupa nastere ,la o saptamana dupa ce am venit acasa alba ca varu nu stia nimeni de ce ,ehe ce vremuri) Copilul o minune,nasterea un dezastru. Dar numai faptul ce stii ca o sa vina bebe te face sa vrei sa mergi mai departe indiferent de ce se intimpla, asa ca nu va faceti ganduri rele. Sotia lesina la un ac la o banala analiza sau cand vede sange si ma uimit si pe mine cata tarie a avut de a trecut prin cezariana Asa ca trebuie sa ne scoatem palaria in fata lor a mamicilor. Cred ca cea ce urmeaza e mai greu sa cresti un copil. . .

ma'ia

Scorpion Localizare: Ilfov
Stare de spirit: Fericit

Sus In jos

Mesaj  Lore la data de Mier Apr 21, 2010 3:43 pm

Avem un tatic in forum sa inteleg? Ma'ia chiar iti face placere sa ma chinui in asa hal

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]

Lore

Rac

http://www.luthelo.breslo.ro

Sus In jos

Mesaj  ma'ia la data de Mier Apr 21, 2010 7:06 pm

Lore a scris:Avem un tatic in forum sa inteleg? Ma'ia chiar iti face placere sa ma chinui in asa hal

Departe de mine gandul. Sper ca nu am sarit calul. Asa e cand se baga barbatii in discutii de femei. Ai zis sa o conving pe verisoara si am incercat. Sorry.

ma'ia

Scorpion Localizare: Ilfov
Stare de spirit: Fericit

Sus In jos

Mesaj  ileana la data de Mier Apr 21, 2010 7:51 pm

a nascut verisoara! prin cezariana! dar se pare ca nu s-ar fi putut altfel ca se infasurase copilul in cordon de n ori

ileana

Sagetator Localizare: Mogosoaia-Bucuresti

http://ileana-oancea.blogspot.com/

Sus In jos

Mesaj  Lore la data de Mier Apr 21, 2010 11:20 pm

@Ileana: Ce a nascut verisoara? Aceiasi verisoara pentru care ai concurat sa castigi pouchul? CE a nascut?(scuzati offtopicul - poate vorbim despre asta la taclale - )

Cate saptamani avea? Alapteaza? Cum a suportat durerile de dupa cezariana?
Eu una simteam ca mor si cand e vedeam pe mamele care intr-adevar se chiuisera cu travaliul si nasterea naturala, dupa 1 zi zburdau pe coridor, puteau manca orice...iar eu de abia ma ridicam - sonda - infirmiere care nu schimbau punga plina daca nu bagai in buzunar - nexam mancare pana la primul vant( ce ma mai rugam sa vina - si cand a venit ma rascoleam de durere) Lactatia cel putin la primul copil s-a declansat foarte greu si daca punem la socoteala ca nici nu puteam manca nici nu ma mira.
Si acum ma doare coloana cateodata de mor dar ma bcuur ca nu am ramas cu durerile de cap de=a dreptul infioratoare. Colega de salon se lipea cu capul de faianta

Asadar eu cea care am facut nu UNA si DOUA cezariene(au refuzat sa ma lase la a doua sa nasc natural pe motiv ca sunt prea stramta in bazin - dupa o masurare ochiometrica) si ca exista riscul sa se rupa uterul in timpul contractiilor, prima operatie fiind la prea scurt timp facuta(2 ani si 2 luni)

Asa ca spun inca o data NU CEZARIENEI!

Lore

Rac

http://www.luthelo.breslo.ro

Sus In jos

Mesaj  Berta la data de Joi Apr 22, 2010 12:41 pm

Eu cred ca unele femei ajung la cezariana de frica travaliului si dupa ce au auzit de experientele altor mame care de obicei nu sunt incurajatoare.

Berta

Balanta

Sus In jos

Mesaj  AndreEa la data de Vin Apr 23, 2010 8:58 pm

nu am citit chiar nici un rand din urma dar cred ca ai dreptate Berta :) pe unele femei le sperie "experienta " altora!
eu am avut travaliu 27 de ore si iti spun sincer ca nu am "speriat" pe absolut nimeni ! mai bine zis nu m-am plans ca a fost super greu si mai stiu eu ce pentru ca pentru fiecare femeie e altfel! chiar am avut o prietena care m-a "bombardat cu intrebari, a nascut acum 2luni , si singurul lucru care i l-am spus a fost sa nu se agite, sa nasca normal pentru ca asa e mai bine si pentru ea si pentru bebe! si ca totul TRECE! toate durerile alea trec!nu?
as fi putut sa o sperii si sa ma vait si probabil ca ar fi ales cezariana ptr ca era in dubii cum sa nasca! insa am considerat ca nu e ok sa sperii o graviduta ptr ca si eu am fost ca ea si stiam prin ce stari trece!
eu oricum anul asta vreau sa raman insarcinata si oricat de grea a fost experienta nasterii tot natural vreau sa nasc! :)

AndreEa

Balanta Localizare: Brad/Timisoara

http://bijuteriihandmade.blogspot.com/

Sus In jos

Mesaj  ileana la data de Vin Apr 23, 2010 9:35 pm

Lore, verisoara a nascut la aproape 38 sapt
stiu ca se cam chinuie cu alaptatul ca nu prea are sfarcuri- asa zice ea si crec ca se mulge si ii da la biberon=intarcare prematura. inca nu ne-am vazut sa pot vorbi mai pe larg cu ea, dar nu-mi pare prea deschisa la sfaturi acum
bebe are cam 10 zile si e inca obosita dupa nastere si dupa acomodarea acasa...probabil sapt viitoare pot trece pe la ea

ileana

Sagetator Localizare: Mogosoaia-Bucuresti

http://ileana-oancea.blogspot.com/

Sus In jos

Mesaj  Onush la data de Vin Apr 23, 2010 9:47 pm

Acum ca verisoara a nascut, pot sa va spun cum au fost cezarienele mele.... LE - AS FACE ORICAND DIN NOU!

Am avut anestezie totala in ambele dati, m-am trezit la 2 ore dupa operatie si am avut copii la san imediat ce m-am trezit.
A doua zi am mers, m-am mutat in salon si am stat cu copii in salon. Am avut lapte, m-am miscat mai bine decat 90% din cele care au nascut natural o data cu mine.

Am mers acasa dupa 5 zile la prima nastere si dupa 3 la a doua si nu am avut nici un ajutor decat sotul meu dupa orele de serviciu.

Va spun asta nu pentru ca as fi o mama eroina ci pentru ca e bine de stiut ca se poate si cezariana fara urmari, fara dureri, cu lapte....

Try walking in my shoes.

Onush

Localizare: Piatra Neamt
Stare de spirit: Gica Contra

Sus In jos

Pagina 4 din 8 Inapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum