nasterea naturala vs cezariana
Pagina 6 din 8 • Impartiti •
Pagina 6 din 8 •
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 
un medic bun la filantropia
fete dragi, eu la 10 saptamani nu am inca medic, pentru ca nu m-am decis
spuneti-mi, ati vazut pe unde ati trecut, un mandru doctoras, la spitalul filantropia?
( n-am vrut sa deschid topic nou, pentru ca are totusi o legatura cu asta: as vrea un medic care sa nu vrea cezariana cu orice pret)...
spuneti-mi, ati vazut pe unde ati trecut, un mandru doctoras, la spitalul filantropia?
( n-am vrut sa deschid topic nou, pentru ca are totusi o legatura cu asta: as vrea un medic care sa nu vrea cezariana cu orice pret)...
Re: nasterea naturala vs cezariana
Puţini taţi participă la naştere.
E inestetic sa stai sa te uiti in........ cu atata lume e mai mult rusinea curiozitatea e mare (exista si exceptii)
Unii nici nu cer, iar cei care vor sunt refuzaţi.
In romania din cauza sistemului sanitar prost (am dat fara numar ca sa intru in sala de si cunosteam pe cineva)
Cezariana este mai confortabilă pentru tată, îl fereşte de surprize. Nu îşi vede soţia suferind.
Nimeni nu vrea sa vada pe cineva suferind e logic dar in altfel de cazuri nu cred ca m-am gandit la asa ceva
Deoarece vaginul nu s-a lărgit în urma trecerii bebeluşului, tatăl nu este afectat în ceea ce priveşte senzaţiile din timpul actului sexual.
Am mai spus-o mi se pare o aberatie cat casa (asta incercam sa spun cand vorbeam de estetica in posturile trecute)
Puţini taţi sunt de acord cu naşterea pe cale naturală.
Nu cred ca am pus problema sau am gandit vreodata despre asta
Pentru tată, copilul reprezintă deseori un intrus, se întoarce în întregime către soţie.
Alta cretinitate mare cat casa.Nu zic ca nu sunt si exceptii. Dezaxati mintali
Educaţia primită (vezi rezumatul atelierului 2) nu îi pregăteşte pentru a fi taţi.
Poate ca asa o fi dar cine te invata sa fii om? exista cursuri pentru asa ceva?

ma'ia-
Localizare: Ilfov
Stare de spirit: Fericit
sanzi-ana a scris:fete dragi, eu la 10 saptamani nu am inca medic, pentru ca nu m-am decis![]()
nu mai stiu daca e la filantropia...intreaba de Catalin Haiduc, este un medic ginecolog foarte bun. Devean de-al meu si stiu sigur ca cel putin tatal sau e contra cezariana.
Pe facebook da un search dupa Naste cum simti, ei sunt pro nstere naturala...sigur te indruma bine
nu am vazut filmuletele, dar ma bag in discutie :D
la Filantropia poate lucreaza (desi nu stiu sigur sigur) si doctorul care mi-a urmarit mie sarcina si cu care am si nascut. Dragos Gradinaru. Nu am ce sa ii reprosez, data viitoare tot cu el o sa "colaborez"
acum in legatura cu cezariana, eu zic ca nu ar trebui sa o blamam si sa o consideram ceva de care trebuie sa ne ferim - sunt si indicatii de cezariana si e pacat ca femeia care dorea sa nasca natural si ajunge la bisturiu din motive intemeiate sa ramana cu o frustrare pe viata :). Eu mi-am dorit mult sa nasc natural, Thea a vrut altceva :P si am facut cezariana. Nu regret nici o clipa, tot mama sunt, corpul meu si-a revenit foarte frumos, tot femeie sunt si asa :). Asa ca, in ciuda faptului ca nu am fost atat de naturala pe cat mi-as fi dorit, nu am stat sa ma gandesc ca e vreun subterfugiu al medicului care vroia neaparat sa taie :)
adica mai sunt si cazuri pe bune - bune, nu doar mofturi ;)
la Filantropia poate lucreaza (desi nu stiu sigur sigur) si doctorul care mi-a urmarit mie sarcina si cu care am si nascut. Dragos Gradinaru. Nu am ce sa ii reprosez, data viitoare tot cu el o sa "colaborez"
acum in legatura cu cezariana, eu zic ca nu ar trebui sa o blamam si sa o consideram ceva de care trebuie sa ne ferim - sunt si indicatii de cezariana si e pacat ca femeia care dorea sa nasca natural si ajunge la bisturiu din motive intemeiate sa ramana cu o frustrare pe viata :). Eu mi-am dorit mult sa nasc natural, Thea a vrut altceva :P si am facut cezariana. Nu regret nici o clipa, tot mama sunt, corpul meu si-a revenit foarte frumos, tot femeie sunt si asa :). Asa ca, in ciuda faptului ca nu am fost atat de naturala pe cat mi-as fi dorit, nu am stat sa ma gandesc ca e vreun subterfugiu al medicului care vroia neaparat sa taie :)
adica mai sunt si cazuri pe bune - bune, nu doar mofturi ;)
daaaa.buna intrebare.ia sa vezi cate raspunsuri. si eu sunt ptr naturala nu ptr cezariana:va spune o mamica care a avut 3 cezariene
. insa:fiecare metoda are motivele si scopul ei.
la primul copil, dusesem sarcina cu probleme si de la 7 luni am stat in spital.si am tot stat, am tot stat.... pana a trecut termenul. sarcina era pelviana, iar doctorita mea era plecata pe undeva prin tara. Intr-o seara-noapte de wekwend,in drum spre chiuveta mi sa rupt apa. apa era verde, mam speriat si am intrat in panica. miam dat seama ca ceva nu era bine. asistenta fugea dupa mine pe coridor, sa ma prinda sama duca la sala, iar eu plangeam ca nu vreau sa nasc asa. (daa, eram tanara si nelinistita,.si naiva pe deasupra). in urma mea numa lichid verde iar eu fugeam prin saloane, peste paturi, tragand de timp, poate poate vine doctorita mea. (care era la nunta.). M-au prins 2 asistente, si m-au dus de nas pana la sala de operatii, cu vorbe frumoase ca nu-mi face nimeni nimic, doar imi masoara tensiunea.
m-au adormit imediat de nam mai stiut de mine. cand mam trezit ma durea asa de tare burta, ca am crezut ca atuncea imi vine sa nasc. de fapt ma durea operatia.o durere sfasietoare
aveam si greutatea aia pusa pe burta, eram si besmetica de cap... cand miau zis ca am nascut deja, am crezut ca ma mint.ca in filmele alea cu conspiratii. credeam ca mai am un copil in mine,si vrea sa iasa, sau ca au uitat ceva in mine... Eh. a fost groaznic. Pe deasupra, dimineata la numai 7 ore de la operatie, o asistenta a insistat sa ma ridice la marginea patului. va spun ca am lesinat. si cand miam revenit aia tot pe mine zbiera.
. asta a fost in Hunedoara
aaaaaaa si copilul mi l-au adus o data sa-l vad dimineata. si l-a alaptat m-au trimis la pranz. vaaaai ce amintiri.
. insa:fiecare metoda are motivele si scopul ei.la primul copil, dusesem sarcina cu probleme si de la 7 luni am stat in spital.si am tot stat, am tot stat.... pana a trecut termenul. sarcina era pelviana, iar doctorita mea era plecata pe undeva prin tara. Intr-o seara-noapte de wekwend,in drum spre chiuveta mi sa rupt apa. apa era verde, mam speriat si am intrat in panica. miam dat seama ca ceva nu era bine. asistenta fugea dupa mine pe coridor, sa ma prinda sama duca la sala, iar eu plangeam ca nu vreau sa nasc asa. (daa, eram tanara si nelinistita,.si naiva pe deasupra). in urma mea numa lichid verde iar eu fugeam prin saloane, peste paturi, tragand de timp, poate poate vine doctorita mea. (care era la nunta.). M-au prins 2 asistente, si m-au dus de nas pana la sala de operatii, cu vorbe frumoase ca nu-mi face nimeni nimic, doar imi masoara tensiunea.
m-au adormit imediat de nam mai stiut de mine. cand mam trezit ma durea asa de tare burta, ca am crezut ca atuncea imi vine sa nasc. de fapt ma durea operatia.o durere sfasietoare
aveam si greutatea aia pusa pe burta, eram si besmetica de cap... cand miau zis ca am nascut deja, am crezut ca ma mint.ca in filmele alea cu conspiratii. credeam ca mai am un copil in mine,si vrea sa iasa, sau ca au uitat ceva in mine... Eh. a fost groaznic. Pe deasupra, dimineata la numai 7 ore de la operatie, o asistenta a insistat sa ma ridice la marginea patului. va spun ca am lesinat. si cand miam revenit aia tot pe mine zbiera.
. asta a fost in Hunedoaraaaaaaaa si copilul mi l-au adus o data sa-l vad dimineata. si l-a alaptat m-au trimis la pranz. vaaaai ce amintiri.

ludmila007-
Localizare: Timisoara
Stare de spirit: se poate si mai bine
draga ludmila, imi pare rau ca ai trecut prin ce ai trecut, dar se pare ca la tine chiar era nevoie de cezariana. daca tin bine minte, meconiul in lichidul amniotic e o mare problema.
ce e pacat insa este ca nu exista consiliere de specialitate pentru tinerele gravide, asa incat foarte multe mamici sunt prost sau deloc informate, sistemu medical de stat, cu putine exceptii, este 0 la consiliere psihologica... si ajungem cu non psihologii astia la situatia ta...
bine ca ai scapat cu bine... eu am nascut la privat pt ca nu vroiam asemenea tratament la stat, si nu regret nici un leut din MULTII dati acolo....
pupici :)
ce e pacat insa este ca nu exista consiliere de specialitate pentru tinerele gravide, asa incat foarte multe mamici sunt prost sau deloc informate, sistemu medical de stat, cu putine exceptii, este 0 la consiliere psihologica... si ajungem cu non psihologii astia la situatia ta...
bine ca ai scapat cu bine... eu am nascut la privat pt ca nu vroiam asemenea tratament la stat, si nu regret nici un leut din MULTII dati acolo....
pupici :)
a 2a nastere, la Timisoara, placenta previa, doctorul a zis ca nu vrea sa riste, mai ales ca prima fusese cezariana, si el nu stia cum fusese facuta, de cine, cum arata uterul, etc,etc. asa ca, cu toate ca tot timpul am incercat sa-l conving ca vreau sa ma screm si eu cand mi-o venii timpul, sa iasa copilul pe unde a lasat Dumnezeu, nu m-a lasat sa am nici macar travaliul. asa ca... m-am duus la taiat. sotul meu a asistat la nastere, a vazut tot ce mi-a facut, cum a scos copilul, tot, tot. am avut anestezie epidurala, de care mia fost muuult mai frica decat de operatia in sine.
a3a nastere ce sa mai zic. nu mam dus la doctor decat in luna a4a. chiar cautam cu disperare un doctor care sa ma lase sa nasc natural. adica sa faca tot posibilul!! offf, era ultima mea sansa. insa ceva din mine imi spunea ca no sa vrea nimeni asa ceva la a3a nastere. si asa o si fost. doctorul care l-am gasit m-a ascultat, m-a compatimit, insa tot asa mi-o zis ca no sa ma lase nici macar sa intru in travaliu. na, asa ca m-am dus iar la taiat.anestezista care imi studiase cazul (eram un caz.) mia spus ca ea prefera sa ma adoarma, ca sa n-aibe surprize, asa ca.. m-am trezit la sfarsit de tot cand ma impachetau sa ma duca la salon. iarasi durerile aferente... dar am fost muult mai ingrijita.
in concluzie, oricat de mult miam dorit, nam avut parte de naturala, conditiile fiind impuse de starea mea,a copilului, a uterului. si tot n-am aflat cu e sa nasti natural. e frustrant!!
da, si eu am o prietena care a nascut la clinica particulara,(insa de nevoie, ca nu mai erau locuri in spital)si a zis ca nici nu se compara, cu experientele din spital.
a3a nastere ce sa mai zic. nu mam dus la doctor decat in luna a4a. chiar cautam cu disperare un doctor care sa ma lase sa nasc natural. adica sa faca tot posibilul!! offf, era ultima mea sansa. insa ceva din mine imi spunea ca no sa vrea nimeni asa ceva la a3a nastere. si asa o si fost. doctorul care l-am gasit m-a ascultat, m-a compatimit, insa tot asa mi-o zis ca no sa ma lase nici macar sa intru in travaliu. na, asa ca m-am dus iar la taiat.anestezista care imi studiase cazul (eram un caz.) mia spus ca ea prefera sa ma adoarma, ca sa n-aibe surprize, asa ca.. m-am trezit la sfarsit de tot cand ma impachetau sa ma duca la salon. iarasi durerile aferente... dar am fost muult mai ingrijita.
in concluzie, oricat de mult miam dorit, nam avut parte de naturala, conditiile fiind impuse de starea mea,a copilului, a uterului. si tot n-am aflat cu e sa nasti natural. e frustrant!!
nedeia a scris:
da, si eu am o prietena care a nascut la clinica particulara,(insa de nevoie, ca nu mai erau locuri in spital)si a zis ca nici nu se compara, cu experientele din spital.

ludmila007-
Draga Ludmila,
am inteles si eu ca , daca uterul e supus la doua interventii , e riscant pt mama si fat sa se incerce o nastere naturala . dar as mai citi pe net sa vad si ce zic cei din afara tarii :)
oricum, sfatul meu e sa nu fii frustrata! fii mandra :) eu asa sunt, imi iubesc cicatricea, sunt tot mama si femeie, si daca nu am trecut prin durerile nasterii, am trecut prin cele post operatorii :) deci se compenseaza un pic :))
oricum, am avut parte de un personal medical f dedicat, m-au ajutat la cerere (si in limita de timp potrivita) cu calmantele, astfel incat nu am simtit foarte multe dureri - la mine problema cea mai mare a fost un junghi din cauza pozitiei pe masa de operatie - nu stateam relaxata, ma tot invarteam sa vad in stanga si in dreapta, ce indica monitoarele etc, si cred ca am facut o mica intindere , pt ca aveam un junghi ce nu ma lasa sa respir. ala a fost cel mai nasol, la ala am plans cu lacrimi :)) in rest, m-a mai deranjat a treia zi incizia, dar din cauza pansamentului pus peste ea, cand eram la mobilizare dupa primii lasi incepea sa ma usture groaznic intr-o parte. a trecut cand au scos pansamentul respectiv :)
eu tin tare mult sa le incurajez pe toate prietenele mele care or sa nasca din diferite motive cu cezariana, sa le explic ca dracul nue e chair asa de negru si, daca pot, sa faca tot posibilul sa nasca la o maternitate privata. intr-adevar, o experienta la stat e traumatizanta, oricat de bine ar fi facuta operatia in sine. ce se intampla inainte si dupa e o problema...
pupici si felicitari :)
am inteles si eu ca , daca uterul e supus la doua interventii , e riscant pt mama si fat sa se incerce o nastere naturala . dar as mai citi pe net sa vad si ce zic cei din afara tarii :)
oricum, sfatul meu e sa nu fii frustrata! fii mandra :) eu asa sunt, imi iubesc cicatricea, sunt tot mama si femeie, si daca nu am trecut prin durerile nasterii, am trecut prin cele post operatorii :) deci se compenseaza un pic :))
oricum, am avut parte de un personal medical f dedicat, m-au ajutat la cerere (si in limita de timp potrivita) cu calmantele, astfel incat nu am simtit foarte multe dureri - la mine problema cea mai mare a fost un junghi din cauza pozitiei pe masa de operatie - nu stateam relaxata, ma tot invarteam sa vad in stanga si in dreapta, ce indica monitoarele etc, si cred ca am facut o mica intindere , pt ca aveam un junghi ce nu ma lasa sa respir. ala a fost cel mai nasol, la ala am plans cu lacrimi :)) in rest, m-a mai deranjat a treia zi incizia, dar din cauza pansamentului pus peste ea, cand eram la mobilizare dupa primii lasi incepea sa ma usture groaznic intr-o parte. a trecut cand au scos pansamentul respectiv :)
eu tin tare mult sa le incurajez pe toate prietenele mele care or sa nasca din diferite motive cu cezariana, sa le explic ca dracul nue e chair asa de negru si, daca pot, sa faca tot posibilul sa nasca la o maternitate privata. intr-adevar, o experienta la stat e traumatizanta, oricat de bine ar fi facuta operatia in sine. ce se intampla inainte si dupa e o problema...
pupici si felicitari :)
nedeia a scris:la mine problema cea mai mare a fost un junghi din cauza pozitiei pe masa de operatie - nu stateam relaxata, ma tot invarteam sa vad in stanga si in dreapta, ce indica monitoarele etc, si cred ca am facut o mica intindere , pt ca aveam un junghi ce nu ma lasa sa respir. ala a fost cel mai nasol, la ala am plans cu lacrimi :))
eu nu inteleg cum te tot invarteai tu pe masa de operatie? n-aveai si tu infipt un ac in spate?ca tot omu?
da mai, sunt mandra de mine, ca am scos 3 copii pe sus, si am doar o cicatrice mica. care cum a taiat, a cusut la loc in asa fel sa nu fie dizgratios. dar frustrarea ramane. sa vezi ceam facut. cand ma pregatea de anestezie acum a3a oara, in camera cealalta erau 2 fete gata gata sa nasca. eu vroiam sa ma dau jos sa vad ce se intampla. cum iasa copilul. dar iarasi,,, asistenta nu mia dat voie, si ma pus la punct cu o mutra de-aia serioasa. vorba lui Lore: asistentele sunt mai ceva ca doctorii. si ce curioasa mai eram,, auzeam tot dar nu puteam sa vad ninic.

ludmila007-
Pagina 6 din 8 •
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 
Pagina 6 din 8
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum

» VAND DVDURI CU DESENE ANIMATE DUBLATE IN LIMBA ROMANA
» Furnizori ingrediente naturale
» bebelusul si animale de companie
» Intrebari sapun
» Maceratul de plante in ulei
» alaptare biberonul intarcare
» Ce pot face doua maini dibace? Tricotat, crosetat
» vand lenjerii de pat, aparatori patut, pilote
» Vreau sa i citesc, povesti baiatului meu!
» Donez granule de chefir
» va rog sa ma ajutati cu un patut sau un carucior
» Plantele companion
» Bazar Cristina 1980
» Vand Manduca New Style
» Donati un SMS, daruiti o picatura de viata
» Cu moralul in sus si in jos...
» crema epilatoare in timpul sarcinii
» Care e reteta pentru un baietel sau pentru o fetita???
» Puterea vindecatoare a inimii