Copii Alintati
Pagina 1 din 8 • Impartiti •
Pagina 1 din 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 
Copii Alintati
Dragi mamici, zilele trecute mi s-a zis ca am un copil alintat
. Lucrul acesta m-a luat prin surprindere si de atunci tot incerc sa aflu ce anume ne face sa spunem ca un copil este alintat.
Recunosc ca am una bucata copil egoist de un an jumate, care nu suporta sa ii ia cineva vreo jucarie, dar din cate am citit si din cate mi s-a spus este doar o faza trecatoare care e specifica varstei.
Am incrcat sa ii explic, de fiecare data cand face asa ii spun ca nu e bine si nu e frumos, dar nu pot sa il bat de fiecare data cand face asta. trebuie sa va spun ca acea replica a venit dupa ce piticul meu tot vroia jucaria unei fetite. Iar dupa trei faze din astea a venit si replica cu alintatul si inca una; mi s-a spus sa am grija ca imi scap copilul din mana.
La puiul meu ii iasa acum ultimul canin, fapt ce ii creaza o stare de agitatie si de dizcomfort, efectiv il vad cum isi da cu pumnul in obrajor, va rog frumos sa imi spuneti cum as putea eu sa reactionez cand face vre-o prostie ifiind date circumstantele astea. Si cand spun prostie ma refer la scosul unor oale din dulap, la rasturnatul bolului cu covrigei sau la trantirea unei masinute.
De meserie sunt profesor si credeti-ma ca am vazut si inca mai vad multe lucruri si am jurat ca, copilul meu nu o sa fie un 'necrescut', dar poate gresesc spunandu-mi ca nu imi imaginez cum poti scapa din mana un copil de un an jumate.
nu stiu cat am fost de coerenta, dar sper sa intelegeti esentialul din acest mesaj
. Lucrul acesta m-a luat prin surprindere si de atunci tot incerc sa aflu ce anume ne face sa spunem ca un copil este alintat.Recunosc ca am una bucata copil egoist de un an jumate, care nu suporta sa ii ia cineva vreo jucarie, dar din cate am citit si din cate mi s-a spus este doar o faza trecatoare care e specifica varstei.
Am incrcat sa ii explic, de fiecare data cand face asa ii spun ca nu e bine si nu e frumos, dar nu pot sa il bat de fiecare data cand face asta. trebuie sa va spun ca acea replica a venit dupa ce piticul meu tot vroia jucaria unei fetite. Iar dupa trei faze din astea a venit si replica cu alintatul si inca una; mi s-a spus sa am grija ca imi scap copilul din mana. La puiul meu ii iasa acum ultimul canin, fapt ce ii creaza o stare de agitatie si de dizcomfort, efectiv il vad cum isi da cu pumnul in obrajor, va rog frumos sa imi spuneti cum as putea eu sa reactionez cand face vre-o prostie ifiind date circumstantele astea. Si cand spun prostie ma refer la scosul unor oale din dulap, la rasturnatul bolului cu covrigei sau la trantirea unei masinute.
De meserie sunt profesor si credeti-ma ca am vazut si inca mai vad multe lucruri si am jurat ca, copilul meu nu o sa fie un 'necrescut', dar poate gresesc spunandu-mi ca nu imi imaginez cum poti scapa din mana un copil de un an jumate.
nu stiu cat am fost de coerenta, dar sper sa intelegeti esentialul din acest mesaj
olga-
Localizare: cluj
Re: Copii Alintati
Placa asta cu "o rasfeti","e razgaiata","ti s-a urcat in cap" o aud de mult deja si zana are abia un an si patru luni si de putin timp incepe sa fie constienta de anumite lucruri dupa parerea mea.Si ea scoate din dulapuri tot, o mai cert dar strang mereu,ea apoi le scoate din nou si tot asa,in ultimul timp am observat ca daca scoate ceva si o rog sa puna la loc o face,exact asa cum fac eu.Nu o las si n-am lasat-o niciodata sa planga pentru a pedepsi-o pentru ca nu cred ca ajuta o face doar mai nervoasa,insa incerc sa o invat ca tonul vocii noastre se schimba in functie de ceea ce a facut ea-bine sau rau-Ma rog...rau in perceptia noastra.Uneori imi pierd rabdarea si mai tip la ea inca incerc sa ma autoeduc in privinta asta sa nu mai reactionez din impuls,dar nu reusesc mereu
.Asa ca dupa parerea mea nu exista copii rasfatati ci doar nemultumiti
Cat despre faza cu jucariile cred ca trebuie sa-l lasi sa dezvolte intai simtul proprietatii si apoi pe cel al daruirii etc.Un pic de egoism in viata e sanatos oricum

.Asa ca dupa parerea mea nu exista copii rasfatati ci doar nemultumiti
Cat despre faza cu jucariile cred ca trebuie sa-l lasi sa dezvolte intai simtul proprietatii si apoi pe cel al daruirii etc.Un pic de egoism in viata e sanatos oricum

mi s-a zis ca am un copil alintat
eu nu as accepta sa imi spuna nimeni ca am copilul alintat si ca urmare am invatat niste raspunsuri pe masura.
Tu crezi asta vreo clipa? Ca e alintat? Caci daca da, atunci persoana care iti spune asta iti simte si nesiguranta si o face sa isi pemita mai mult data viitoare.
As fi intrebat-o ce inseamna un copil alintat?
Sunt etape importante in viata lor, cum spunea si Zana Mica, trebuie lasati sa descopere, sa exploreze. Un copil care nu e scos din nu-i voie unde ajunge? Poate fi pedepsit un astfel de copil? Cum il educam/? Cu japa?
Fetita mea a scos tot din dulapuri si le-am bagat de 10000000 de ori la loc. Pana nu a mai fost interesata de acest lucru. Acum e mai posesiva cu jucariile de cand a intrat in joc si Lucas, dar inainte era ok.
Un copil are toata viata sa dea cu capul de refuzuri, suturi in fund si cutite-nfipte in spate. De aceea familiatrebuie sa ii ofere acest confort , caldura, siguranta, rabdare.
Nu cred ca exista copiii alintati ci doar parinti insuficient de informati si atasati.
la un an juma e devreme sa spui alintat sau prost crescut despre un copil- depind multe si de firea lui. dar cred ca trebuie sa perseveram cu vorbitul cu ei- atat cat pot intelege ei. Si Luca scoate capacele de cratiti si le face masinute pe jos
si ii spun ca nu are voie si il trimit sa le puna la loc- uneori o face ca 3 sec mai tarziu sa le scoata din nou!
ma duc si strang eu- de 100 de ori pe zi- rabdare!!!! ei nu inteleg acum exact ce inseamna nu e voie! si la impartirea jucariilor...mai trece ceva vreme- inspre 2 ani mai inteleg si asta daca sunt invatati din joaca cu alti copii in parc la gradi. pana spre 3 ani copii nu stiu nici sa se joace bine cu alti copii darmite sa imparta. Luca si Maia se joaca rar impreuna- au momente superbe dar in general e fiecare cu oala lui...
si ii spun ca nu are voie si il trimit sa le puna la loc- uneori o face ca 3 sec mai tarziu sa le scoata din nou!
ma duc si strang eu- de 100 de ori pe zi- rabdare!!!! ei nu inteleg acum exact ce inseamna nu e voie! si la impartirea jucariilor...mai trece ceva vreme- inspre 2 ani mai inteleg si asta daca sunt invatati din joaca cu alti copii in parc la gradi. pana spre 3 ani copii nu stiu nici sa se joace bine cu alti copii darmite sa imparta. Luca si Maia se joaca rar impreuna- au momente superbe dar in general e fiecare cu oala lui...
Lore, nu cred nici un moment ca am un copil alintat. Imi e o ciuda ca nu am intrebat de ce zice ca v e alintat, de nu iti pot spune, dar am ramas interzisa. Sunt cu totul de acord cu voi, din cate pot incerc sa ii dau libertate, il implic in activitatile noastre (ex; facem curatenie impreuna, bagam haine la spalat, le scuturam si le intindem impreuna si cate si mai cate) Oricum i-am zis mamicii respective ca ii recomand cu caldura niste carti, sa citeasca acolo cat rau pot face unii parinti copiluli ingradindu-l si facandu-l o marioneta, dar m-a refuzat categoric. asa ca....m-am oferit eu drept exemplu pt ca mama a reactionat gresit in unele situatii si drept urmare am ramas marcata pe viata si de aceea incerc sa ma informez cat de mult pot si sa nu comit aceleasi grreseli,dar nici asta nu a impresionat-o prea mult.
Zana mica, si eu incerc cat de mult pot sa ma autoeduc in ceea ce priveste rabdarea si empatia fata de copil. Nu ma deranjeaza catusi de putin ca a dat pe jos mai stiu eu ce sau ca adun de nu stiu cate ori dupa el capacele si lingurile de lemn.
Va multumesc mult fetelor pt raspunsuri!
Zana mica, si eu incerc cat de mult pot sa ma autoeduc in ceea ce priveste rabdarea si empatia fata de copil. Nu ma deranjeaza catusi de putin ca a dat pe jos mai stiu eu ce sau ca adun de nu stiu cate ori dupa el capacele si lingurile de lemn.
Va multumesc mult fetelor pt raspunsuri!
olga-
olga a scris:.
La Thea se simte regresul cateodata atat de mult. De exemplu chiar acum se joaca cu oalele care ocmai au fost scoase de Lucas
Bocan
e de mama focului, dar nu o mai aud. Zambesc!
Face si la olita de cateva zile si nu i-am interzis desi inainte mergea singura la wc fara sa mai aibe nevoie de ajutor 
olga a scris:Dragi mamici, zilele trecute mi s-a zis ca am un copil alintat. Lucrul acesta m-a luat prin surprindere si de atunci tot incerc sa aflu ce anume ne face sa spunem ca un copil este alintat.
Asta depinde de varsta copilului si de experienta si conceptiile celui care face comentariul.
Pe mine genul asta de comentatii m-au cam lasat rece, in general.
olga a scris:Recunosc ca am una bucata copil egoist de un an jumate, care nu suporta sa ii ia cineva vreo jucarie, dar din cate am citit si din cate mi s-a spus este doar o faza trecatoare care e specifica varstei.Am incrcat sa ii explic, de fiecare data cand face asa ii spun ca nu e bine si nu e frumos, dar nu pot sa il bat de fiecare data cand face asta. trebuie sa va spun ca acea replica a venit dupa ce piticul meu tot vroia jucaria unei fetite. Iar dupa trei faze din astea a venit si replica cu alintatul si inca una; mi s-a spus sa am grija ca imi scap copilul din mana.
Eu cred ca ai una bucata copil, ceea ce spune totul. Daca ar avea un frate sau o sora sau poate niste parteneri constanti de joaca gen veri sau vecinii i-ar fi mai usor sa imparta.
Cat despre scapatul din mana ... sa fim seriosi asta nu se intampla la 1 an si jumatate.
olga a scris:
... cum as putea eu sa reactionez cand face vre-o prostie ifiind date circumstantele astea. Si cand spun prostie ma refer la scosul unor oale din dulap, la rasturnatul bolului cu covrigei sau la trantirea unei masinute.
Astea sunt prostii la la 1 an si jumatate
?Iarta-ma dar nu pot sa reactionez decat asa. Tu ca profesor ar trebui sa stii ca la vasta asta notiunile de bine si rau lipsesc aproape cu desavarsire iar sa te astepti ca la puterea de concetrare de 1 minut si putin specifica varstei sa iti imaginezi ca va tine minte "teoria" pe care i-o faci e cel putin naiv ...Ceea ce spui tu ca sunt prostii sunt de fapt joaca sau manifestarea unei neputinte.
Ultima editare efectuata de catre Onush in Dum Ian 03, 2010 1:34 pm, editata de 1 ori
Try walking in my shoes.

Onush- Localizare: Piatra Neamt
Stare de spirit: Gica Contra
Onush, ai perfecta dreptate; cand am spus prostii am spus asa pt ca in ochii unora asta sunt, nu am spus-o din punctul meu de vedere. Nu vreau sa imi dresez copilul; vreau sa am un copil normal, care sa se comporte ca un copil, sa se bucure de copilaria lui cat mai mult posibil.Teorii nu ii tin, ca asa cum ai spus nu am la cine, dar incerc sa ii spun cu cat mai putine cuvinte de ce nu e voie de ex sa ne dam pe leagan acum iarna.O fac pe un ton cat se poate de calm si daca peste o ora vrea din nou acolo, iarasi ii spun de ce nu e nevoie, pe acelasi ton si in acelasi fel; poate acum nu intelege ceea ce ii spun, dar pana la urma o sa inteleaga.
olga-
olga a scris:Onush, ai perfecta dreptate; cand am spus prostii am spus asa pt ca in ochii unora asta sunt, .
Poti fi orice vor ei in ochii lor. Ei nu iti dau de mancare, nu te adapotesc, nu te alina cand ai o durere, ei nu vin decat cu critiicele. Si atunci stai si te intrebi: de ce ii ascult? de ce ii bag in seama? de ce incerc sa ii conving de ceva? Nu poti schimba o mentalitate cu una cu doua.
nu e voie de ex sa ne dam pe leagan acum iarna.
de ce?
pai ai un astfel de copil :)olga a scris:vreau sa am un copil normal, care sa se comporte ca un copil, sa se bucure de copilaria lui cat mai mult posibil
dece nu e voie? adica ce explicatie i-ai dat?olga a scris:de ce nu e voie de ex sa ne dam pe leagan acum iarna.O fac pe un ton cat se poate de calm si daca peste o ora vrea din nou acolo, iarasi ii spun de ce nu e nevoie, pe acelasi ton si in acelasi fel; poate acum nu intelege ceea ce ii spun, dar pana la urma o sa inteleaga.
eu cred ca aprecieri gen face prostii, e alintat/rasfatat, e egoist, manipuleaza / santajeaza (vorbesc in general acum) se nasc in urma unor asteptari complet nerealiste pe care le au parintii de la copiii mici, asta pe de o parte. pe de alta parte de la investirea cu o serie de capaciotati mentale pe care copiii mici nu le au

vanilla_baby-
Pagina 1 din 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 
Pagina 1 din 8
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum

» Vand carucior copii Premaman Fluffy Bunny
» Vând Ghetuţe Ortopedice
» Scutece refolosibile
» Donez granule de chefir
» VIND LAPTE NEOCATE LCP
» Cum si ce reciclam
» Intrebari sapun
» Curs SuperDAD - Comunicare non-violenta pt tatici
» Cumpar Manduca second-hand, pret accesibil
» cumpar patut
» cumpar soda caustica cu puritate 98-99%
» Epilarea cu zahar
» Helpline Sigur.info si Complexul Terra Mythica va invita la concurs
» Cum ne protejam copii de pericolele internetului?
» Lesia, alternativa la detergenti
» Eliminare prin comunicare ( EC)
» SCANARE FILME FOTO CLASICE ALB-NEGRU SAU COLOR
» Doppler Fetal
» Lingurite personalizate - Cadoul perfect