Probleme in folosirea scutecelor lavabile
Pagina 2 din 4 • Impartiti •
Pagina 2 din 4 •
1, 2, 3, 4 
Re: Probleme in folosirea scutecelor lavabile
Nici mie nu-mi plac servetelele umede de loc, nu am mai cumparat de nu stiu cat timp. Obisnuiesc sa-mi spal fetita dupa kk si seara in fiecare zi, iar dupa pisu o sterg cu hartie de toaleta, si cateodata o si spal. Acum astept bebe nr. 2, si planuiesc sa folosesc servetele lavabile la inceput, pana cand este micut, si dupa ce creste putin, il duc in baie si il spal si gata.
waw!!! felicitari Wrapmama pt bb2! sarcina usoara si multa sanatate! e off topic dar....scriu si despre succesele noastre in ale olitei cat de curand
Am vazut zilele aste scutece de training de la tine chiar la baietelui lui Madimih. Ea a spous ca initial luase de la nandu si apoi dupa ce au aparut de la tine, insa e mult mai multumita din pdv calitativ de ale tale
Lore a scris:Am vazut zilele aste scutece de training de la tine chiar la baietelui lui Madimih. Ea a spous ca initial luase de la nandu si apoi dupa ce au aparut de la tine, insa e mult mai multumita din pdv calitativ de ale tale![]()
Madi are chilotei training Bummis pe care nu le mai tin in stoc. Acum am de la Imse Vimse din bumbac organic, care sunt putin mai scumpe dar si mai bune. Ma bucur ca Madi e multumita :)
Da, imi plac mult chiloteii. Singura problema e ca mi-ar fi trebuit mai multi :)
Dar sunt mai buni decat cei de la nandu. Poate intre timp au schimbat si ei modelul (am vazut ca arata altfel in pozele de acum). Cei pe care i-am luat eu de la ei au interiorul dintr-un material prea dur iar elasticul dintre picioare e prins cumva fara banda de bumbac de deasupra, adica pielea intra in contact cu plasticul exterior. Si i-am folosit putin c-au ramas mici repede. Cei de la tine inca-i folosesc, chiar daca-s marimea s
Dar sunt mai buni decat cei de la nandu. Poate intre timp au schimbat si ei modelul (am vazut ca arata altfel in pozele de acum). Cei pe care i-am luat eu de la ei au interiorul dintr-un material prea dur iar elasticul dintre picioare e prins cumva fara banda de bumbac de deasupra, adica pielea intra in contact cu plasticul exterior. Si i-am folosit putin c-au ramas mici repede. Cei de la tine inca-i folosesc, chiar daca-s marimea s

madimih- Moderator

Vad ca la probleme au fost enumerate:
- scurgerile - la noi nu prea a fost cazul
- mirosul dupa spalare - nu mi s-a intamplat, insa inainte de spalare, adica de cand scot scutecul de pe copil si pana il spal are un miros puternic si persistent de amoniac. E destul de neplacut, se poate evita? E tot de la resturile de detergent?
Nu s-a spus nimic despre PETE (de kk) - mie mi-au ramas patate scutecele, cu toate ca am folosit Vanish (desi cica nu se recomanda inalbitori). Ce se poate face, caci arata foarte urat? In plus e vorba de pete vechi, mai ies cu ceva?
- scurgerile - la noi nu prea a fost cazul
- mirosul dupa spalare - nu mi s-a intamplat, insa inainte de spalare, adica de cand scot scutecul de pe copil si pana il spal are un miros puternic si persistent de amoniac. E destul de neplacut, se poate evita? E tot de la resturile de detergent?
Nu s-a spus nimic despre PETE (de kk) - mie mi-au ramas patate scutecele, cu toate ca am folosit Vanish (desi cica nu se recomanda inalbitori). Ce se poate face, caci arata foarte urat? In plus e vorba de pete vechi, mai ies cu ceva?
Eliza
Eliza, cea mai buna solutie sanatoasa pentru scos petele de pe scutece si chiloteii de antrenament este soarele. Deci pur si simplu lasi rufele la soare pana se albesc :) . Aceeasi solutie o sugerez si pentru inserturile care nu mai sunt chiar albe...In nici un caz nu folosesti inalbitori, balsam, detergent in cantitati mari, sau calcatul! Toate acestea distrug materialul, si in plus, sunt foarte daunatoare pentru pielea bebelusului.
Multumesc mult pt sfat, am mai auzit chestia asta cu soarele pt ca am mai avut si neplacuta experienta de a gasi cateva din camasutele mele de noapte de vara ingalbenite partial sau total. La scutece e vorba de inserturile din bambus in principal care arata horror, bumbacul nu arata chiar atat de rau (desi sunt si acelea patate). Eu usuc rufele in balcon, la soare, acum vara se usuca foarte repede si ma bucur pt ca pot sa le iau iarasi la folosit fara sa raman in pana de scutece. Totusi... se pateaza aproape la fiecare purtare, iar timpul de expunere la soare mi se pare mic, e clar ca nu le iau uscate si albe. Dar, in fine, fiind vorba de inserturi, se poate trai si asa...
Am si un sapun lichid cu bila de bou, insa recunosc ca nu prea l-am folosit. Ar insemna sa tratez fiecare pata cat e proaspata, deci sa le spal de mana? Oare se poate si dupa cateva zile, cand pun rufele la masina sa las inainte 10 min sa actioneze, apoi sa le bag la spalat? O sa incerc asa. (Nu am incercat pana acum pt ca am patit-o cu o bluzita: am pus pe pata imediat, dar am lasat-o, fara sa clatesc, cateva zile pana am spalat-o. Rezultatul: bluza a ramas patata de la sapun!)
Am si un sapun lichid cu bila de bou, insa recunosc ca nu prea l-am folosit. Ar insemna sa tratez fiecare pata cat e proaspata, deci sa le spal de mana? Oare se poate si dupa cateva zile, cand pun rufele la masina sa las inainte 10 min sa actioneze, apoi sa le bag la spalat? O sa incerc asa. (Nu am incercat pana acum pt ca am patit-o cu o bluzita: am pus pe pata imediat, dar am lasat-o, fara sa clatesc, cateva zile pana am spalat-o. Rezultatul: bluza a ramas patata de la sapun!)
Eliza
Dupa experientele mele, scutecele nu raman patate deloc, sau aproape deloc daca sunt clatite dupa ce se murdaresc, si se depoziteaza asa. Daca sunt lasati cu pata de kk sa stea cateva zile pana la spalare, este mult mai greu scoaterea petelor.
Pagina 2 din 4 •
1, 2, 3, 4 
Pagina 2 din 4
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum

» VAND DVDURI CU DESENE ANIMATE DUBLATE IN LIMBA ROMANA
» Furnizori ingrediente naturale
» bebelusul si animale de companie
» Intrebari sapun
» Maceratul de plante in ulei
» alaptare biberonul intarcare
» Ce pot face doua maini dibace? Tricotat, crosetat
» vand lenjerii de pat, aparatori patut, pilote
» Vreau sa i citesc, povesti baiatului meu!
» Donez granule de chefir
» va rog sa ma ajutati cu un patut sau un carucior
» Plantele companion
» Bazar Cristina 1980
» Vand Manduca New Style
» Donati un SMS, daruiti o picatura de viata
» Cu moralul in sus si in jos...
» crema epilatoare in timpul sarcinii
» Care e reteta pentru un baietel sau pentru o fetita???
» Puterea vindecatoare a inimii