Al treilea an acasa !! Se poate prelungi CIC-ul inca 1 an?
Super Parinti :: Utile :: Legislatie
Pagina 9 din 10 • Impartiti •
Pagina 9 din 10 •
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 
Re: Al treilea an acasa !! Se poate prelungi CIC-ul inca 1 an?
Buna seara,dragi mamici!Sunt noua pe acest forum,v-am descoperit cand cautam informatii pe net, despre prelungirea CIC pana la 3 ani!Am (si) un baietel in varsta de 1an si 10 luni,si care imi face repetate bronsiolite.Am urmat mai multe tratamente i-am facut si numeroase investigtaii ,inclusiv o bronhoscopie si nu ii dam de cap acestei probleme.mai nou face si o forma urata de alergie (alergodermie severa) dar IGR-urile i-au iesit bune.In aceste conditii,as dori sa-mi prelungesc CIC ,si vroiam sa stiu daca a mai fost cineva recent pe la comisii.Va doresc multa sanatate!
Anca_B
Buna sara!
Sunt noua pe forum. V-am descoperit si eu cautand informatii desre prelungire cic pana la 3 ani. Copilul meu face bronsite destul de des, laringite&amigdalite. Acum ia singulair. Am reusit sa obtin pana la urma un certificat medical cu un diagnostic nu foarte convingator (neutropenie si weezing recurent), am mai adunat ceva hartoage din urma, nu foarte multe, internari am vreo doua, si cu toate astea joi ma voi prezenta la comisia de evaluare. Am mari emotii, si de aceea as dori sa imi spuneti, cum e la comisie? Cam ce intrebari pun? Consulta copilul? Cam cat dureaza? M-ar ajuta foarte mult raspunsurile voastre, m-ar mai linisti poate
.
Sunt noua pe forum. V-am descoperit si eu cautand informatii desre prelungire cic pana la 3 ani. Copilul meu face bronsite destul de des, laringite&amigdalite. Acum ia singulair. Am reusit sa obtin pana la urma un certificat medical cu un diagnostic nu foarte convingator (neutropenie si weezing recurent), am mai adunat ceva hartoage din urma, nu foarte multe, internari am vreo doua, si cu toate astea joi ma voi prezenta la comisia de evaluare. Am mari emotii, si de aceea as dori sa imi spuneti, cum e la comisie? Cam ce intrebari pun? Consulta copilul? Cam cat dureaza? M-ar ajuta foarte mult raspunsurile voastre, m-ar mai linisti poate
.
aliola
Draga Aliola, in cazul nostru nici macar nu am dus copilul acolo.M-am prezentat doar eu cu dosarul, o secretara mi l-a preluat si mi-a comunicat data la care dosarul va fi analizat si data la care mi se va comunica rezultatul si cam atat.
Sa nu aveti nici un fel de emotii mamici, mai ales daca prob copiilor vostri sunt reale! Cel putin in cazul meu si al lui Lore toata lumea a fost draguta si binevoitoare!
Mult succes!
Sa nu aveti nici un fel de emotii mamici, mai ales daca prob copiilor vostri sunt reale! Cel putin in cazul meu si al lui Lore toata lumea a fost draguta si binevoitoare!
Mult succes!
olga-
Localizare: cluj
EU am ajuns cu Lucas cand am depus dosarul si numai bine ca o psiholoaga mi-a pus tot felul de intrebari. Am puss mult accentul pe faptul ca este extrem de atasat de mine, ca mi=a stat si inca sta mult in brate, ca nu sta cu nimeni altcineva.
Pregatiti-va dosarul si mai multe copii c sa aveti la indemana. Mai mult de un buchet de flori nu am oferit.
Nu lasati pe nimeni sa vab descurajeze!!! Si ganditi-va ca nu aveti nimic de pierdut daca incercati . Ganditi pozitiv si veti influenta si alegerile celorlalti in favoarea voastra
Pregatiti-va dosarul si mai multe copii c sa aveti la indemana. Mai mult de un buchet de flori nu am oferit.
Nu lasati pe nimeni sa vab descurajeze!!! Si ganditi-va ca nu aveti nimic de pierdut daca incercati . Ganditi pozitiv si veti influenta si alegerile celorlalti in favoarea voastra
Va multumesc pentru incurajari si pentru toate informatiile aflate din posarile voastre. Am fost la evaluare. A fost bine. Azi am primit si certificatul. S-au hotarat la un grad de handicap usor. Oare cu acest grad pot prelungi cic-ul la 3 ani? Am sunat la asistenta comunitara si mi-au zis ca e inportat certificatul de handicap, indiferent de grad. Insa de la voi am inteles ca ar trebui un grad de handicap cel putin mediu. Cum e oare? Luni aflu. Merg sa depun actele pentru indemnizatie, dar mai e atat de mult pana luni... voi ce stiti? Ma incadrez si cu handicap minor?
As mai vre sa stiu ceva. Ce acte trebuie duse la firma pentru a prelungi pana la 3 ani? Situatia mea e diferita: copilul a implinit 2 ani acum 2 saptamani. Cei de la firma mi-au operat reinceperea activitatii. Acum ce acte trebuie sa le trimit (sediul firmei nu se afla inorasul meu)? Pe ei nu ii pot intreba deoarece nu avem relatii bune si banuiesc ca nu se vor bucura ca voi mai sta inca un an acasa, prin urmare nu cred ca vor fi asa de dornici sa ma informeze exact. Daca ar sti cineva dintre voi sa imi spuna ar fi minunat :>>:
As mai vre sa stiu ceva. Ce acte trebuie duse la firma pentru a prelungi pana la 3 ani? Situatia mea e diferita: copilul a implinit 2 ani acum 2 saptamani. Cei de la firma mi-au operat reinceperea activitatii. Acum ce acte trebuie sa le trimit (sediul firmei nu se afla inorasul meu)? Pe ei nu ii pot intreba deoarece nu avem relatii bune si banuiesc ca nu se vor bucura ca voi mai sta inca un an acasa, prin urmare nu cred ca vor fi asa de dornici sa ma informeze exact. Daca ar sti cineva dintre voi sa imi spuna ar fi minunat :>>:
aliola
Cred ca asta e biletul tau de prelungire :)
Felicitari Lore pentru prelungire!!! :D
Acum vin si eu cateva intrebari....Rebeca are acum 1 an si 7 luni.Oare sa merg sa vorbesc cu pediatra despre asta sau sa ma duc cu 2 luni inainte de a face 2 ani?
Rebe nu e chiar bolnavicioasa,a fost internata o data cu gatul congestionat ca voma si a fost pusa pe antibiotic
si a mai avut laringite si faringite de 2 ori de atunci si 2 raceli dar as incerca chiar de mai inflorim.Sa nu mai zic ca e alaptata si nu sta fara mine ...hai poate rezista o ora fara mine. Si daca o apuca plansul se termina cu inecare si voma.Cred ca pediatra va fi cooperanta din cate o cunosc(banul e la putere).
De la pediatra am nevoie de 2 hartii sa inteleg.Daca le am pe acelea pot depune dosarul?
Bafta mamicilor care incearca!
Acum vin si eu cateva intrebari....Rebeca are acum 1 an si 7 luni.Oare sa merg sa vorbesc cu pediatra despre asta sau sa ma duc cu 2 luni inainte de a face 2 ani?
Rebe nu e chiar bolnavicioasa,a fost internata o data cu gatul congestionat ca voma si a fost pusa pe antibiotic
si a mai avut laringite si faringite de 2 ori de atunci si 2 raceli dar as incerca chiar de mai inflorim.Sa nu mai zic ca e alaptata si nu sta fara mine ...hai poate rezista o ora fara mine. Si daca o apuca plansul se termina cu inecare si voma.Cred ca pediatra va fi cooperanta din cate o cunosc(banul e la putere).De la pediatra am nevoie de 2 hartii sa inteleg.Daca le am pe acelea pot depune dosarul?
Bafta mamicilor care incearca!

lloredana023-
Localizare: Piatra Neamt
cic 3 ani?
eu chiar nu stiam de chestia asta
....eu am avut probleme cu piticu, doua bronsiolite, cu internari in Bistrita, plus trei zile ambulatoriu la Cluj...prima fiind cu insuficienta respiratorie:(..asta s-a intamplat in septembrie si octombrie anul trecut...si inca suntem pe tratament cu singulair...asta e ultima luna...
recunosc ca nu am citit toate postarile...insa as vrea sa stiu daca este vreo sansa
mersi
....eu am avut probleme cu piticu, doua bronsiolite, cu internari in Bistrita, plus trei zile ambulatoriu la Cluj...prima fiind cu insuficienta respiratorie:(..asta s-a intamplat in septembrie si octombrie anul trecut...si inca suntem pe tratament cu singulair...asta e ultima luna...recunosc ca nu am citit toate postarile...insa as vrea sa stiu daca este vreo sansa
mersi
Aliola, cum ai rezolvat problema cu firma?
Copilul meu are 2 ani si cateva zile..am aflat tarziu ca problemele lui de sanatate se incadreaza la"handicap"...acum sunt pe cale sa definitivez dosarul..
Oare daca depun dupa ce a implinit 2 ani,mai pot beneficia de prelungire?
Copilul meu are 2 ani si cateva zile..am aflat tarziu ca problemele lui de sanatate se incadreaza la"handicap"...acum sunt pe cale sa definitivez dosarul..
Oare daca depun dupa ce a implinit 2 ani,mai pot beneficia de prelungire?
cristina.banu
laurita6 a scris:eu chiar nu stiam de chestia asta....eu am avut probleme cu piticu, doua bronsiolite, cu internari in Bistrita, plus trei zile ambulatoriu la Cluj...prima fiind cu insuficienta respiratorie:(..asta s-a intamplat in septembrie si octombrie anul trecut...si inca suntem pe tratament cu singulair...asta e ultima luna...
recunosc ca nu am citit toate postarile...insa as vrea sa stiu daca este vreo sansa
mersi
Laurita, daca eu am avut poti incerca si tu. Citeste postarile Olgai si ale mele. Intr-o zi eu am depus dosarul dupa indicatiile Olgai. Am avut mai multe copii si cateva dosare, masina si m-am conformat pe drum.
Pune accentul si pe dependenta copilului fata de tine. In afara de cateva buchete de flori nu am oferit nimic. Chiar am precizat ca nu urmaresc sa dau spaga.
@Aliola, nu poti sti daca nu incerci. Insa nu te astepta sa te lamureasca medicul de familie sau pediatrul. Mergi direct la doamnele care se ocupa de analiza dosarului. Acolo vei primi raspuns!
Succes!
Pagina 9 din 10 •
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 
Super Parinti :: Utile :: Legislatie
Pagina 9 din 10
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum

» Vand carucior copii Premaman Fluffy Bunny
» Vând Ghetuţe Ortopedice
» Scutece refolosibile
» Donez granule de chefir
» VIND LAPTE NEOCATE LCP
» Cum si ce reciclam
» Intrebari sapun
» Curs SuperDAD - Comunicare non-violenta pt tatici
» Cumpar Manduca second-hand, pret accesibil
» cumpar patut
» cumpar soda caustica cu puritate 98-99%
» Epilarea cu zahar
» Helpline Sigur.info si Complexul Terra Mythica va invita la concurs
» Cum ne protejam copii de pericolele internetului?
» Lesia, alternativa la detergenti
» Eliminare prin comunicare ( EC)
» SCANARE FILME FOTO CLASICE ALB-NEGRU SAU COLOR
» Doppler Fetal
» Lingurite personalizate - Cadoul perfect