sistemul waldorf, ce parere aveti?

Pagina 3 din 4 Inapoi  1, 2, 3, 4  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

waldorf

Mesaj  stefi la data de Lun Mai 03, 2010 3:26 pm

buna ziua inca o data ma adresez dv Am o parere f.f. buna despre WALDORF am intelaes ca este o scoala f buna . DAR SDORESC SA-MI INSCRIU FETITA LA SCOALA CINE MA POATE ajuta . adresa mea de maill stefania_anita74@yahoo.com.Si raspund si pt ANTALYSS SA STI CA ESTE O SCOALA FOARTE BUNA NU AI DE CE SA TE TEMI . DACA VREI SA VB MAI MULTE RASPUMDEM PE ADRESA DE MAIL. PS. SA STI CA SE INTRA FFFF GREU LA WALDORF

stefi

Sus In jos

waldorf

Mesaj  stefi la data de Lun Mai 03, 2010 3:54 pm

ANTALYSS a scris:Sunt interesata de liceul Waldorf din Pantelimon,pentru fiica mea care este in clasa a2a la o scoala de cartier traditionala.Stie cineva cum este,imi este frica ca nu va face fata la bac,facultate,etc.Imi surade ideea,penrtu ca imi displace stilul traditional-autoritar,in care se invata cu forta lucruri care, pe copilul meu nu-l vor ajuta cu nimic la maturitate. Apoi,oare,din prea multa libertate,copiii nu sunt cumva incurajati sa faca "lucruri rele",cum ar fi fumatul,golaneala ,etc? Daca stie vreo mamica care este situatia,o rog sa-mi raspunda.Multumesc!
buna ziua sunt mamica unei fetite de 8ani.si dorescc sa stiu cum sa-mi inscriu fetita la waldorf eu am auzit nu mai de bine despre acesata scoala. si nu ai incurajeaza nimeni sa faca lucruri ne la locul lor. daca vrei sa mai vb adresa mea de mai este stefania_anita74@yahoo.com si sunt in sitoatia ta. problema este alta, nu sunt locuri la WALODORF

stefi

Sus In jos

Waldorf

Mesaj  ANTALYSS la data de Lun Mai 03, 2010 8:29 pm

Buna,am fost azi la scoala si dl.director mi-a spus ca in septembrie se accepta cererile de inscriere,dar ca astept cam degeaba .Tu,Stefi,stii mai multe? Scoala arata ca odaia bunicii,cu fotografii vechi si ingalbenite pe avizier,o atmosfera arhaica,destul de dulce.

ANTALYSS

Localizare: Bucuresti

Sus In jos

waldorf

Mesaj  stefi la data de Lun Mai 03, 2010 10:03 pm

Buna eu doar am dat telefon si mi-sa spus ca nu exzista locuri ca sunt ocupate adica eu vreau sa-mi inscri fetita in clasa 2 si misa spus ca sunt deja ocupate adica sunt 29 de locuri. dar dami adresa ta de email. ca sa-ti scriu mai multe" nu pot sa vb mai mult ok se vede citeste toata lume" trimitemi pe email stefania_anita74@yahoo.com

stefi

Sus In jos

Re: sistemul waldorf, ce parere aveti?

Mesaj  Lore la data de Mar Mai 04, 2010 12:44 am

Eu sunt curioasa de difereta dintre Waldorf si Step by Step. E acelasi lucru?

Lore

Rac

http://www.luthelo.breslo.ro

Sus In jos

Waldorf

Mesaj  ANTALYSS la data de Mar Mai 04, 2010 2:50 pm

Adresa mea este gabicost@yahoo.com .Stii cumva cate clase sunt de a2a? La a 3a e doar o clasa,cred ca nu au spatiu de mai multe,deoarece scoala e foarte mica.

ANTALYSS

Localizare: Bucuresti

Sus In jos

Mesaj  ioanab la data de Sam Mai 08, 2010 1:10 am

Onush a scris:Intr-adevar e gresita conceptia cum ca ar fi pentru copiii cu nevoi speciale insa ... in mod clar, ca in cazul oricarui sistem de invatamant alternativ trecerea la invatamantul clasic este una traumatizanta si de multe ori copilul poarta un stigmat nemeritat.

Buna, singurul lucru traumatizant e sa te trezesti intr-o facultate in care pe nimeni nu intereseaza de fapt tu cine esti si ce aspiratii ai...ce personalitate ai, asta dupa ce 12 ani de zile ai fost invatat cu altceva si tratat cu totul altfel. Eu am terminat liceul Waldorf din Cluj in 2006 (si am fost in acest sistem 15 ani, de gradi pana la liceu), iar anul asta termin facultatea. Nu am intampinat nici un fel de dificultati privind asimilarea informatiilor, in cu totul alte cantitati, insa m-am lovit de atatea aspecte stupide ale sistemului traditional, in care profesorul nu greseste niciodata, te trateaza ca si cum ai fi jumatate de om si nu considera ca ai putea avea si tu o parere relevanta...de aceste lucruri m-am lovit si mai ales de faptul ca nu am vrut sa le accept si am protestat...Si in aceste conditii se poate declara ca avem probleme in a ne integra in sistemul traditional, pentru ca avem poate naivitatea sa credem prea mult in idealurile noastre si ne este mai greu sa ni le ciuntim , doar ca sa nu ne punem impotriva sistemului.

ioanab

Sus In jos

Mesaj  Lore la data de Sam Mai 08, 2010 10:42 am

Bine e ideal daca ai posibilitatea sa incepi si sa termini in acelasi sistem. Dar ce se intampla daca in judet/localitate ofera doar scoala primara sau cel mult gimnaziu in acest sistem? Intotdeauna m-am intrebat asta.

Lore

Rac

http://www.luthelo.breslo.ro

Sus In jos

Mesaj  myhadavid la data de Sam Mai 08, 2010 2:56 pm

Lore, in cazul dat de tine nu cred ca m-as incumeta. Chiar am vb cu o prietena ce e invatatoare la 1-4, invatatoare f buna in sistemul traditional..si imi zicea ca are o fetita venita de la gradi waldorf de care se ocupa suplimentar fiindca momentan nu face fata, nu ca n-ar fi capabila ci doar pt ca a fost obisnuita in alt sistem. Cred ca daca dai de o invatatoare intelegatoare si se ocupa putintel mai mult de copil e OK.
Eu sunt tot mai hotarata sa l inscriu la Waldorf...de sistemul Step by Step nu stiu prea multe, cred ca incepe de la gimnaziu, nu au si gradi.... Clasele in acest sistem se gasesc chiar si in scoli traditionale

myhadavid

Pesti Localizare: Timisoara

Sus In jos

Mesaj  SuperbParinte la data de Sam Mai 08, 2010 11:58 pm

Lore a scris:Bine e ideal daca ai posibilitatea sa incepi si sa termini in acelasi sistem. Dar ce se intampla daca in judet/localitate ofera doar scoala primara sau cel mult gimnaziu in acest sistem? Intotdeauna m-am intrebat asta.

Clar ca diferentele si schimbarile bruste de sistem (diferente radicale, asa ca de la comunism la democratie) nu sunt bune. Dar in cazul Waldorfului, sunt de parere ca gradinita e una si scoala e alta. Nu foarte diferit dar totusi cu accente diferite. Nu mi-as da copilul la scoala Waldorf pentru nimic in lume. Gradinita a fost ok, are mai multe avantaje decat dezavantaje pentru noi. Cel putin pentur noi, continuitatea asta n-are prea mare valoare.

Dar desigur, vorbesc de un context, altul decat in Ro (nu ma pot pronunta despre ce vroiai tu lore)

SuperbParinte

Sus In jos

Pagina 3 din 4 Inapoi  1, 2, 3, 4  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum