Cum il convingem sa manance legume?
Pagina 1 din 1 • Impartiti •
Cum il convingem sa manance legume?
De la inceput am incercat sa-i dau legume sa nu se obisnuiasca cu dulce si sa nu le mai vrea, dar se pare ca nu am acut succes.
Voi cum ati reusit de i-ati facut pe puiutii vostrii s apape legume?
Voi cum ati reusit de i-ati facut pe puiutii vostrii s apape legume?

roxy_xyz-
Localizare: Brasov
Re: Cum il convingem sa manance legume?
Pe mine ma intereseaza cum le-ai pregatit pana acum si sub ce forma le-ai oferit(crude/fierte/prajite/bucati/pasate?).
Ce legume a incercat? Din ciorbite sau pregatite direct pentru felul II?
Le gusta si le scuipa sau efectiv intoarce capul?
Ce legume a incercat? Din ciorbite sau pregatite direct pentru felul II?
Le gusta si le scuipa sau efectiv intoarce capul?
mananca cat de cat morcovul crud
in principiu fierte si pasate. Au fost facute special pentru el.
A incercat pana acum: morcov, pastrarnac, telina, patrunjel, brocolii, dovlecel, spanac.
in principiu fierte si pasate. Au fost facute special pentru el.
A incercat pana acum: morcov, pastrarnac, telina, patrunjel, brocolii, dovlecel, spanac.

roxy_xyz-
Ia prima lingurita si apoi incepe sa nu mai deschida gurita. Daca totusi incers si-l pacalesc ii vine sa vomite.
initial am zis ca poate nu le fac eu bine si a gustat si cumnata mea, ea are 2 copii, unul de 5 si altul de 2 ani, din mancarica si a zis ca este foarte buna si ca nu intelege de ce nu mananca.
initial am zis ca poate nu le fac eu bine si a gustat si cumnata mea, ea are 2 copii, unul de 5 si altul de 2 ani, din mancarica si a zis ca este foarte buna si ca nu intelege de ce nu mananca.

roxy_xyz-
te-ai gandit si la faptul ca poate nu ii mai place pasat? Ai incercat sa ii pui in fata bucatele pe care sa le ia el cu mana?
Sau ca nu ii place sa amesteci legumele intre ele?
Lucas mananca la o masa bucati, cateodata stropite cu putin unt si fierte in ciorbita sau supa.
Sau ca nu ii place sa amesteci legumele intre ele?Lucas mananca la o masa bucati, cateodata stropite cu putin unt si fierte in ciorbita sau supa.
nu am mai incercat pentru ca acum 1 luna mi s-a inecat foarte tare cu sirop si am ajuns cu el la spital iar de atunci a intret foarte tare frica in mine, chiar daca nu a avut legatura cu mancarea. Cred ca acum trebuie sa ma linistesc eu in privinta revenirii la bucatele de mancare si apoi o sa incerc.
O s aincerc sa nu ii mai pasez si sa ii dau bucatele micute, nicute, dar nu pasate.
Multumesc de sfat.
O s aincerc sa nu ii mai pasez si sa ii dau bucatele micute, nicute, dar nu pasate.
Multumesc de sfat.

roxy_xyz-
Buna roxy si bine ai venit printre noi!
In primul rand m-ar interesa ce varsta are piticul tau,daca este alaptat sau hranit artificial etc...Si cred ca te-ar ajuta subiectul despre
Autodiversificare.Spor la citit! 
In primul rand m-ar interesa ce varsta are piticul tau,daca este alaptat sau hranit artificial etc...Si cred ca te-ar ajuta subiectul despre
Autodiversificare.Spor la citit! 
buna roxy, nu am stiut de faza cu inecatul dar incearca sa te relaxezi pentru ca bebelusii au sisteme de aparare si instincte foarte puternice
in orice caz, eu zic ca bucatelele micute sunt mult mai periculoase decat bucatile sau feliile mari
ofera-i bucati din care isi poate musca (razui) cantitati pe care le poate simti bine si plimba prin gura si mesteca, bucatelele mici pot fi greu de mestecat.
incepe cu banana sau pastarnac (e mai moale fiert decat morcovul) sau avocado - ele practic se topesc intre limba si cerul gurii. da-i sa muste dintr-un mar moale (deci nu felie din care poate desprinde bucatica mica si tare ci direct un mar din care papi tu pe care sa-l razuiasca cu dintisorii) sau cartof fiert pe care sa-l muste, la fel floricele de brocoli sau conopida fierte.
eu ii pun uneori putin unt pe ele, dar aici depinde de conceptiile si preferintele fiecarei mamici, nu ma aventurez sa sfatuiesc :)
succes si curaj! cu cat ii pasezi mai multa vreme, cu atat trecerea va fi mai dificila
in orice caz, eu zic ca bucatelele micute sunt mult mai periculoase decat bucatile sau feliile mari
ofera-i bucati din care isi poate musca (razui) cantitati pe care le poate simti bine si plimba prin gura si mesteca, bucatelele mici pot fi greu de mestecat.
incepe cu banana sau pastarnac (e mai moale fiert decat morcovul) sau avocado - ele practic se topesc intre limba si cerul gurii. da-i sa muste dintr-un mar moale (deci nu felie din care poate desprinde bucatica mica si tare ci direct un mar din care papi tu pe care sa-l razuiasca cu dintisorii) sau cartof fiert pe care sa-l muste, la fel floricele de brocoli sau conopida fierte.
eu ii pun uneori putin unt pe ele, dar aici depinde de conceptiile si preferintele fiecarei mamici, nu ma aventurez sa sfatuiesc :)
succes si curaj! cu cat ii pasezi mai multa vreme, cu atat trecerea va fi mai dificila

vanilla_baby-
multumiesc fetele,
la varianta cu muscatul direct din mar nu m-am gandit pana acum. Merci vanila :)
Vlad are 9 luni, e destul de mare pentru a incepe sa manance singurel si bucatele. O sa incerc sa ma linistesc si eu si o sa reluam varianta cu autoservirea.
Pupici tutror.
la varianta cu muscatul direct din mar nu m-am gandit pana acum. Merci vanila :)
Vlad are 9 luni, e destul de mare pentru a incepe sa manance singurel si bucatele. O sa incerc sa ma linistesc si eu si o sa reluam varianta cu autoservirea.
Pupici tutror.

roxy_xyz-
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum

» Vand carucior copii Premaman Fluffy Bunny
» Vând Ghetuţe Ortopedice
» Scutece refolosibile
» Donez granule de chefir
» VIND LAPTE NEOCATE LCP
» Cum si ce reciclam
» Intrebari sapun
» Curs SuperDAD - Comunicare non-violenta pt tatici
» Cumpar Manduca second-hand, pret accesibil
» cumpar patut
» cumpar soda caustica cu puritate 98-99%
» Epilarea cu zahar
» Helpline Sigur.info si Complexul Terra Mythica va invita la concurs
» Cum ne protejam copii de pericolele internetului?
» Lesia, alternativa la detergenti
» Eliminare prin comunicare ( EC)
» SCANARE FILME FOTO CLASICE ALB-NEGRU SAU COLOR
» Doppler Fetal
» Lingurite personalizate - Cadoul perfect