De ce unii oameni aleg cosleepingul?

Pagina 1 din 3 1, 2, 3  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

De ce unii oameni aleg cosleepingul?

Mesaj  Lore la data de Sam Apr 24, 2010 2:37 am

Cei care sustin cosleepingul cred, iar unele studii le sustin credinta, ca acesta:

1. Incurajeaza alaptarea prin facilitarea ei pe timpul nopti
2. Ajuta copiii sa adoarma mult mai usor, in special in timpul primelor luni de viata si a trezirilor din timpul noptii
3. Ajuta copiii sa doarma mai mult pe timpul noptii pentru ca ei se trezesc mai frecvent, avand perioade de hranire mai scurte
4. Ajuta parintii, care sunt despartiti de copiii lor in timpul zilei, sa isi recapete apropierea fata de copil, apropiere pe care ei simt ca le-a lipsit

ESTE COSLEEPINGUL SIGUR?

In ciuda posibilelor pro-uri, Comisia pentru Protectia Consumatorului din SUA(CSPC) ii atentioneaza pe parinti sa nu isi puna copiii sa doarma in paturile lor, spunand ca acest lucru supune copiii riscului de sufocare si strangulare. Academia Americana de Pediatrie (AAP) aproba si ea acest lucru. Cosleepingul este foarte raspandit in multe tari , mai ales in cele din Est. Oricum diferentele intre saltele, asternuturi si alte practici culturale au un cuvant de spus pentru ca riscul sufocarii si al strangularii e mai scazut decat in SUA.

Potrivit CPSC din ianuarie 1990 pana in decembrie 1997 s-au constatat 515 decese in randul copiilor sub 2 ani, decese care au fost puse pe seama dormitului in patul parintilor. In jur de 121 de decese s-au datorat parintilor, ingrijitorilor sau fratilor care s-au rostogolit peste copii in timpul somnului.In mai mult de 75% din cazuri au fost implicati sugari mai mici de trei luni.
Avocatii cosleepingului declara ca nu este chiar atat de periculos si ca CPSC a dus lucrurile mult prea departe atunci cand a recomandat parintilor sa nu doarma niciodata cu copiii mai mici de 2 ani. Potrivit celor care sustin cosleepingul parintii nu se vor rostogoli peste copii pentru ca sunt constienti de prezenta lor, chiar si in timpul somnului.

Cei care nu ar trebui sa doarma cu un sugar ii includ:
1. pe alti copii pentru ca s-ar putea sa nu fie constienti de prezenta celuilalt copil
2. pe parintii aflati sub influenta alcoolului sau a drogurilor pentru ca acest lucru ar putea duce
3. la scaderea capacitatii de a constientiza prezenta copilului
4. pe parintii care sunt fumatori pentru ca riscul Sindromului Mortii Subite (SMS) e mai ridicat.

Dar poate cosleepingul sa provoace SMS?

Conexiunea intre cosleeping si SMS e neclara si inca se lucreaza la partea de cercetare. Unii cercetatori au sugerat ca , cosleepingul poate reduce riscul de SMS pentru ca parintii si copiii care practica cosleepingul tind sa se trezeasca mai des in timpul noptii. oricum AAP spune ca unele studii sugereaza ca, sub anumite conditii, cosleepingul, creste riscul de SMS, in special cosleepingul care implica mame fumatoare. CPSC a raportat mai mult de 100 decese de sugari intre ianuarie 1999 si decembrie 2000, decese atribuite si unor lucruri periculoase aflate pe paturile parintilor, acestea incluzand:

1 sufocarea in conditiile in care un sugar e prins sau stramtorat intre saltea si tablia patului,perete sau alt obiect
2. sufocarea rezultata din faptul ca un sugar e pozitionat cu fata in jos pe un pat de apa

Sursa: Aici

Multumiri Imolei Salagean pentru traducerea articolului.

Ultima editare efectuata de catre Lore in Sam Apr 24, 2010 11:57 pm, editata de 1 ori

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]

Lore

Rac

http://www.luthelo.breslo.ro

Sus In jos

Re: De ce unii oameni aleg cosleepingul?

Mesaj  Onush la data de Sam Apr 24, 2010 3:57 pm

Lore a scris:Cei care sustin cosleepingul cred, iar unele studii le sustin credinta, ca acesta:

1. Incurajeaza alaptarea prin facilitarea ei pe timpul nopti
2. Ajuta copiii sa adoarma mult mai usor, in special in timpul primelor luni de viata si a trezirilor din timpul noptii
3. Ajuta copiii sa doarma mai mult pe timpul noptii pentru ca ei se trezesc mai frecvent, avand perioade de hranire mai scurte
4. Ajuta parintii, care sunt despartiti de copiii lor in timpul zilei, sa isi recapete apropierea fata de copil, apropiere pe care ei simt ca le-a lipsit

Ca sa raspund punctual ...
1.Eu am alaptat si fara cosleeping. Iar copiii mei alaptati nu au mai mancat noaptea dupa 2 luni.
2.Copiii mei, dupa ce au trecut de primele saptamani cu scaune la fiecare masa nu s-au mai trezit chiar daca mancau pe timpul noptii.
3. Valabil raspunsul de la 2.
4. Eu am o indoiala legat de aceasta apropiere de noapte. Eu nu cred ca un parinte absent in timpul zilei poate compensa prin cosleeping.

In plus fata de aceastea, eu am avut un stres permanent legat de posibilitatea de a ne urca pe ei in somn si de a-i sufoca. asa ca in primele luni au avut patutul langa patul nostru iar dupa ce nu au mai mancat noaptea s-au mutat in camera lor.
Mie mi se pare un somn chinuit si pentru noi ca avem intotdeauna grija de a ii feri si pentru ei care ar trebui sa suporte sforaitul lui tati, sau fataiala lui mami. Iar cand sunt doi ... e si mai complicat deranjandu-se si unul pe celalalt...

Parerea mea ...

Try walking in my shoes.

Onush

Localizare: Piatra Neamt
Stare de spirit: Gica Contra

Sus In jos

Mesaj  madimih la data de Sam Apr 24, 2010 11:17 pm

Onush, e ok ce zici tu, pentru copii asa cum ii descrii.
Dar pentru cei care se trezesc noaptea de 1-2 ori chiar si la 1 an jumate...
Eu fara cosleeping as fi moarta. Am incercat sa-l las in patut, sa-l pun inapoi dupa ce manca, dar ziua eram chiauna. Asa ca pentru noi solutia este sa dormim impreuna. Se trezeste, daca e cazul de pipi, il pun sa faca, apoi trecem la orizontala, suge cat vrea si nani la loc. Uneori adorm eu inainte sa termine el de mancat.

madimih
Moderator
Moderator

Sus In jos

Mesaj  myhadavid la data de Dum Apr 25, 2010 12:14 am

David doarme in patut, dar mie f greu ca si acum se trezeste si ma ridic la el. De cand tati a plecat ma bate gandul sa-l iau cu mine in pat, desi e un chin...doarme f rau, da din picioare, doarme mereu de-a curmezisul...ma mai gandesc

myhadavid

Pesti Localizare: Timisoara

Sus In jos

Mesaj  Lore la data de Dum Apr 25, 2010 12:28 am

Da, eu cu Thea nu stiam de cosleeping si dupa ce citisem cateva carti unde dormitul alaturi de copil era vazut ca pe o mare greseala pe care parinti urmau sa o faca - ca tanara si neexperimentata mama mi-am spus ca singura nu voi razbi, fara nici un ajutor si copilul trebuie sa doarma in patutul sau.

Pe langa faptul ca nu o vedeam f bine si ma ridicam din 5 in 5 minute npate la orice zgomot( somnul proaspetei mame este iepuresc in cele mai multe cazuri) daca se trezea la 1 h maxim ora jumatate, imi lua inca jumatate ssa o pot pune inapoi in patut. Simtea, vroia in bratele mele, eu eram atat de obosita. O puneam iar la san, sani plin de ragade ca nu o tineam corect, si ma trezeam cu ea in brate la urmatorul supt. Eram aaaatat de obosita. Ziua trebuia sa fac mancare, curat, alaptat, schimbat, haine..eram terminata...plus o depresie post partum urata si zau ca nimeni nu ma intelegea.

Pana la 2 luni numai m-am chinuit. Uneori o lasam sa planga si 15 minute. Ce tampita! Era mereu o lupta in mine...instinctul imi spunea: locul ei e langa tine...societatea imi spunea: WRONG, devine alintata, rasfatata ,ti se urca in cap bang bang

Dupa 3 luni a dormit numai cu noi in pat. Dupa intarcare a inceput sa doarma toata noaptea. Pana l-am nascut pe Lu si programul de somn nu coincidea si intr-adevar se deranjau. Si Lu se trezea destul de des...4-5 ori pe noapte. Poate ca si lu ar face la fel, ar dormi toata noaptea dar acesta nu e un motiv destul de serios pentru mine sa merite intarcarea in detrimentului unei noptii neintrerupte de somn.

Cum spunea Madimih, se misca, cauta titi- suge si adoarme.De cele mai multe ori adorm inaintea lui. Cum imi dau seama? Ma trezesc cu tricoul ridicat

Pe forumul AP citisem primul articol despre cosleeping tradus de Rox parca. Oricum dormeam cu Lu, dar citindu-l am izbucnit in plans de fericire. Aveam dreptate@ Locul meu era langa el. De atunci nu am mai fost despartiti .

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Lore

Rac

Sus In jos

Mesaj  Lore la data de Dum Apr 25, 2010 12:30 am

myhadavid a scris:David doarme in patut, dar mie f greu ca si acum se trezeste si ma ridic la el. De cand tati a plecat ma bate gandul sa-l iau cu mine in pat, desi e un chin...doarme f rau, da din picioare, doarme mereu de-a curmezisul...ma mai gandesc

Dar ati dormit pana acum impreuna? De unde stii ca si langa tine ar dormi atat de agitat?

Lore

Rac

Sus In jos

Mesaj  ileana la data de Dum Apr 25, 2010 8:00 am

eu sunt cu Onush- am un somn asa de usor incat grija pt ei daca ar fi langa mine m-ar impiedica sa mai dorm. cand dormeam cu ei in camera nu numai ca ma trezea fiecare oftat al lor si greu mai adormeam inapoi, dar il mai tintuiam si pe sot in pat cu interdictia de a se foi- mai ales inspre dimineata cand si noi si ei dormim mai usor. si mai e si o chestie de intimitate, de obiceiuri- de ex imi place pe intuneric sa mai vorbesc cu jumatatea mea inainte sa adormim si nu as face-o cu ei langa mine...etc

dar- cred ca asta tine de fiecare in parte!- nu cred in retete si in lucruri care sunt ok doar intr-un fel- Lab avea dreptate cand zicea ca e o chestie care tine de intimitatea fiecaruia

eu zic ca toti (toate) avem dreptate!

ileana

Sagetator Localizare: Mogosoaia-Bucuresti

http://ileana-oancea.blogspot.com/

Sus In jos

Mesaj  Onush la data de Dum Apr 25, 2010 10:56 am

Lore a scris:

Pe forumul AP citisem primul articol despre cosleeping tradus de Rox parca. Oricum dormeam cu Lu, dar citindu-l am izbucnit in plans de fericire. Aveam dreptate@ Locul meu era langa el. De atunci nu am mai fost despartiti .

Intrebarea e este dormi cu Lu cu Thea si cu tati sau tu cu Lu ?

Try walking in my shoes.

Onush

Sus In jos

Mesaj  Onush la data de Dum Apr 25, 2010 11:02 am

madimih a scris:

Mie asta nu mi se pare ok. Un copil care la un an si jumatate se trezeste de 1-2 ori pe noapte nu mi se pare ok. Mie imi pare ca un copil care nu are o noapte intreaga de somn are o problema... de foame, de sete, de confort...

Dar probabil ca ma raportez la ai mei...

Try walking in my shoes.

Onush

Sus In jos

Mesaj  madimih la data de Dum Apr 25, 2010 2:47 pm

Onush a scris:
madimih a scris:

Mie asta nu mi se pare ok. Un copil care la un an si jumatate se trezeste de 1-2 ori pe noapte nu mi se pare ok. Mie imi pare ca un copil care nu are o noapte intreaga de somn are o problema... de foame, de sete, de confort...

Dar probabil ca ma raportez la ai mei...

In general e de pipi, apoi ca sa adoarma, suge 2-3 guri. Alteori e pentru ca s-a dezvelit si il deranjeaza racoarea. Alteori e doar pentru supt.
Are nopti cand doarme 6-7 ore fara trezire, altele cand se trezeste mai des.
De fapt, asa-s si eu. Cam o data pe noapte ma trezesc sa ma duc la baie sau mi se face sete.
Stiu si copii care la un an inca se trezesc de 3-4 ori pe noapte

madimih
Moderator
Moderator

Sus In jos

Pagina 1 din 3 1, 2, 3  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum