5 saptamani si nu se vede la eco
Pagina 1 din 2 • Impartiti •
Pagina 1 din 2 • 1, 2 
5 saptamani si nu se vede la eco
povestea mea e cam lunga dar sper sa aveti rabdare sa o cititi pentru ca am nevoie de sustinere si probabil va fi un subiect interesant.
am avut ultima mentruatie pe 9 aprilie. pe 22 am inceput, dintr-o data, sa ma simt foarte insarcinata. sani durerosi, umflati si foarte sensibili la atingere, sete exagerata, constipatie, somnolenta... si sotul mi-a zis de 2 ori ca parca am sanii uriasi ca de gravida. intr-o zi am avut o scurgere mica, ca doua firisoare maronii, despre care am citit ca ar fi OK. apoi mi-a intarziat stopul si chiar cand sa fac testul, pe 15 mai am avut o durere puternica de burta. m-a durut atat de rau ca am mers la urgenta. acolo mi-a zis ca nu vede nimic in uter, ca vrea sa ma interneze cu suspiciune de sarcina extrauterina, insa eu am refuzat ( citisem mai multe povesti de groaza cu doctori care dau dioagnostice gresite...). mi-a dar sa iau acid folic, utrogestan si no-spa. ajunsa acasa am facut un test de sarcina care a iesit partial pozitiv, adica numai o linie clara si una fff stearsa.
doctorita mi-a zis sa revin dupa o saptamana dar nu am avut rabdare si am mers la doctorita mea ginecolog dupa 3 zile... aceeasi poveste. nimic in uter, insa un chist de 5 cm pe ovarul stang
(
(. suspiciune de SEU, nu mi-a zis sa iau nimic ci doar sa fac un test de sange si sa revin cand am rezultatul. ca sa ma incurajeze mi-a zis la urma lipsita de orice convingere ca ar putea fi o sarcina mai micuta, care se dezvolta mai greu. insa eu am avut ovulatie mai devreme si simptome mai devreme de cat ar fi trebuit, nu?
plina de ganduri m-am dus sa fac testul de sange ( dozare beta hCG) si am aflat cu stupoare, nu doar ca e scump dar dureaza o saptamana sa ai rezultatul. iar eu am citit pe net ca se repeta la 2 zile. deci eu ce fac? doctorita mi-a zis sa o sun cand am rezultatul si ca e foarte ocupata saptamana asta. eu am sa o deranjez oricum.
am uitat sa va spun ca prima docotrita nu a vazut chistul deloc. si la un moment dat nu m-au mai durut sanii dar apoi au inceput sa ma doara din nou.
oare credeti ca ar putea fi o sarcina mai mica si sa se vada peste o saptamana? oare se poate sa duci o sarcina cu bine daca ai si un chist?
am avut ultima mentruatie pe 9 aprilie. pe 22 am inceput, dintr-o data, sa ma simt foarte insarcinata. sani durerosi, umflati si foarte sensibili la atingere, sete exagerata, constipatie, somnolenta... si sotul mi-a zis de 2 ori ca parca am sanii uriasi ca de gravida. intr-o zi am avut o scurgere mica, ca doua firisoare maronii, despre care am citit ca ar fi OK. apoi mi-a intarziat stopul si chiar cand sa fac testul, pe 15 mai am avut o durere puternica de burta. m-a durut atat de rau ca am mers la urgenta. acolo mi-a zis ca nu vede nimic in uter, ca vrea sa ma interneze cu suspiciune de sarcina extrauterina, insa eu am refuzat ( citisem mai multe povesti de groaza cu doctori care dau dioagnostice gresite...). mi-a dar sa iau acid folic, utrogestan si no-spa. ajunsa acasa am facut un test de sarcina care a iesit partial pozitiv, adica numai o linie clara si una fff stearsa.
doctorita mi-a zis sa revin dupa o saptamana dar nu am avut rabdare si am mers la doctorita mea ginecolog dupa 3 zile... aceeasi poveste. nimic in uter, insa un chist de 5 cm pe ovarul stang
(
(. suspiciune de SEU, nu mi-a zis sa iau nimic ci doar sa fac un test de sange si sa revin cand am rezultatul. ca sa ma incurajeze mi-a zis la urma lipsita de orice convingere ca ar putea fi o sarcina mai micuta, care se dezvolta mai greu. insa eu am avut ovulatie mai devreme si simptome mai devreme de cat ar fi trebuit, nu?plina de ganduri m-am dus sa fac testul de sange ( dozare beta hCG) si am aflat cu stupoare, nu doar ca e scump dar dureaza o saptamana sa ai rezultatul. iar eu am citit pe net ca se repeta la 2 zile. deci eu ce fac? doctorita mi-a zis sa o sun cand am rezultatul si ca e foarte ocupata saptamana asta. eu am sa o deranjez oricum.
am uitat sa va spun ca prima docotrita nu a vazut chistul deloc. si la un moment dat nu m-au mai durut sanii dar apoi au inceput sa ma doara din nou.
oare credeti ca ar putea fi o sarcina mai mica si sa se vada peste o saptamana? oare se poate sa duci o sarcina cu bine daca ai si un chist?
dragonfly
Re: 5 saptamani si nu se vede la eco
Nu sunt medic dar am incercat sa introduc data primei zile a ultimei menstruatii si calendarul mi-a dat ca varsta gestationala a bebelului tau este de 1 saptamana. La echo se vede ceva incepand cu 4 saptamani...asta inseamna ca se vede sacul ovular(parca asa ii spune - adica sacul in care se dezvolta incepand de la o celula - morula(8 sau 16 celule...nu mai retin) - apoi embrionul)
Deoarece calcularea celor 40 de saptamani de sarcina se face incepand cu prima zi a ultimei menstruatii (chiar daca bebelusul nu a fost inca conceput), saptamana 1 de sarcina este de fapt perioada corespunzatoare ciclului menstrual.
La o saptamana aproape de la conceptie, organismul tau va incepe sa-ti dea semne ca esti insarcinata. Blastocistul va incepe sa secrete hormoni si eliminarea restului de tesuturi la ciclu va inceta, deci vei constata lipsa acestuia in curand. Si mie imi aparuse la prima sarcina firisoare sa sange.
A doua liniuta oricat ar fi de slaba inseamna POZITIV. Asta in conditiile in care nu suferi de o boala care sa dea un rezultat fals pozitiv, dar ma indoiesc - sincer!
Sunt cat se poate de sigura ca peste 3 saptamani la echo v-a aparea o pata de culoare inchisa...sarcina ta
Acidulfolic nu iti face nici un rau, ba mai mult fixeaza sarcina si luata pana la 14 saptamani de gestatie ajuta sa se inchida canalul spinal(am uitat termenii)
Felicitari mamico si Bine ai venit in Comunitate!!!
Deoarece calcularea celor 40 de saptamani de sarcina se face incepand cu prima zi a ultimei menstruatii (chiar daca bebelusul nu a fost inca conceput), saptamana 1 de sarcina este de fapt perioada corespunzatoare ciclului menstrual.
La o saptamana aproape de la conceptie, organismul tau va incepe sa-ti dea semne ca esti insarcinata. Blastocistul va incepe sa secrete hormoni si eliminarea restului de tesuturi la ciclu va inceta, deci vei constata lipsa acestuia in curand. Si mie imi aparuse la prima sarcina firisoare sa sange.
A doua liniuta oricat ar fi de slaba inseamna POZITIV. Asta in conditiile in care nu suferi de o boala care sa dea un rezultat fals pozitiv, dar ma indoiesc - sincer!
Sunt cat se poate de sigura ca peste 3 saptamani la echo v-a aparea o pata de culoare inchisa...sarcina ta
Acidulfolic nu iti face nici un rau, ba mai mult fixeaza sarcina si luata pana la 14 saptamani de gestatie ajuta sa se inchida canalul spinal(am uitat termenii)
Felicitari mamico si Bine ai venit in Comunitate!!!

UM 9 aprilie inseamna ca pe 7 mai ( in mod normal) trebuia sa imi vina. cred ca ai calculat cu 9 mai.
dragonfly
Lore a scris:Nu sunt medic dar am incercat sa introduc data primei zile a ultimei menstruatii si calendarul mi-a dat ca varsta gestationala a bebelului tau este de 1 saptamana. La echo se vede ceva incepand cu 4 saptamani...asta inseamna ca se vede sacul ovular(parca asa ii spune - adica sacul in care se dezvolta incepand de la o celula - morula(8 sau 16 celule...nu mai retin) - apoi embrionul)
in primul rand multumesc.
acum am inteles ce ai vrut sa zici. insa de ce doctoritele mi-au spus amandoua ca nu vad nimic in uter pe un ton negativ, ba prima a vrut sa ma interneze cu suspiciune de SEU, iar a doua m-a pus sa fac dozare beta hCG.
daca era cum spui tu mi-ar fi zis sa astept cuminte si atat.
si mai e si chistul... uras sa astept, incercand sa raman optimista dar nu imi iese deloc.
dragonfly
Dragonfly *hug*. Daca nu ai rabdare, cel mai inteligent e sa faci urmarirea HCG ului, o sarcina intacta nu e musai sa o vezi imediat la eco (depinde muuuult si de tipul ecografului cu care se face, de cat de gros e peretele uterului respectiv cel abdominal, de cata dexteritatea are ecografiantul)
Iti tin pumnii ca la urmatorul control sa vezi inimioara batand. Sau doua poate?

Ps, in afara de acid foloc, sincera sa fiu, n-as lua nospa
Iti tin pumnii ca la urmatorul control sa vezi inimioara batand. Sau doua poate?

Ps, in afara de acid foloc, sincera sa fiu, n-as lua nospa

SuperbParinte
Buna!In primul rand felicitari!Zic eu ca ar putea fi in spatele chistului micutul embrion si sa nu se vada din cauza asta.Fa testul de hormon si mai asteapta un pic.Si gaseste un ecografist fooooarte bun!Bafta si multa sanatate!Si bine ai venit printre nooi! 

Si eu am facut vreo 2 teste de sarcina care imi ieseau negativ, apoi eco normal in care sarcina nu se vedea, dezamagire...; la exact 5 saptamani de la data la care ar fi trebuit sa vina menstruatia am facut eco intravaginal si fericire mare, s-a vazut mititelul

rome-
Localizare: Deva
Stare de spirit: Happy
eu am avut 2 teste, as cum spui... partial pozitive.
partial pt. ca liniuta se vedea slab dupa 5 minute, (eu mai facusem un test la o intarziere a menstrei si la 5 minute nu se vedea nik dar la 10 si dupa se vedea slab linia-test, de aceea am crezut ca e negativ + cu anna a aparut liniuta de cand avansa urina pe tester)
2. pe colega mea au vazut-o 2 Ginecologi, 1 a facut si ecograf si i-a zis ca "se vede o formatiune care nu ar trebui sa fie acolo" dar nu e sarcina -- a trecut vremea si formatiunea are 8 luni acum
in locul tau as face testul hgc, as lua acid folic si as astepta.
partial pt. ca liniuta se vedea slab dupa 5 minute, (eu mai facusem un test la o intarziere a menstrei si la 5 minute nu se vedea nik dar la 10 si dupa se vedea slab linia-test, de aceea am crezut ca e negativ + cu anna a aparut liniuta de cand avansa urina pe tester)
2. pe colega mea au vazut-o 2 Ginecologi, 1 a facut si ecograf si i-a zis ca "se vede o formatiune care nu ar trebui sa fie acolo" dar nu e sarcina -- a trecut vremea si formatiunea are 8 luni acum
in locul tau as face testul hgc, as lua acid folic si as astepta.
va multumesc mult! am mai prins un pic de curaj si acum nu imi ramane decat sa astept. iau acidul folic si utrogestan pentru ca prima doctorita mi-a zis sa iau 3/zi iar a doua, dupa ce i-am spus ca prima mi-a dat, a zis sa iau numai 2. ecograful este unul de spital judetean folosit si ras-folosit poate, am luat si eu in calcul asta. acuma ce-o vrea Dumnezeu, insa sper sa greseasca doctorii.
inca o data, va multumesc mult!
dragonfly
dragonfly a scris:va multumesc mult! am mai prins un pic de curaj si acum nu imi ramane decat sa astept. iau acidul folic si utrogestan pentru ca prima doctorita mi-a zis sa iau 3/zi iar a doua, dupa ce i-am spus ca prima mi-a dat, a zis sa iau numai 2. ecograful este unul de spital judetean folosit si ras-folosit poate, am luat si eu in calcul asta. acuma ce-o vrea Dumnezeu, insa sper sa greseasca doctorii.
Echo de spital??? Eu zic sa te linistesti cat se poate de tare. La ala din spital nu se vedea nici sexul copilului inainte de nastere
Dupa ce imi facusem testul de sarcina cu T (adica 5 saptamani care de fapt era o saptamana ca prima luna nu se ia in calcul) am mai asteptat inca 3 saptamani sa se poata vedea o formatiune de 2 cm care nu era bebele ci sacul ovular.
Fi barbata! Acolo e un bebe caruia ii places a se joace de v-ati ascunselea

Pagina 1 din 2 • 1, 2 
Pagina 1 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum

» VAND DVDURI CU DESENE ANIMATE DUBLATE IN LIMBA ROMANA
» Furnizori ingrediente naturale
» bebelusul si animale de companie
» Intrebari sapun
» Maceratul de plante in ulei
» alaptare biberonul intarcare
» Ce pot face doua maini dibace? Tricotat, crosetat
» vand lenjerii de pat, aparatori patut, pilote
» Vreau sa i citesc, povesti baiatului meu!
» Donez granule de chefir
» va rog sa ma ajutati cu un patut sau un carucior
» Plantele companion
» Bazar Cristina 1980
» Vand Manduca New Style
» Donati un SMS, daruiti o picatura de viata
» Cu moralul in sus si in jos...
» crema epilatoare in timpul sarcinii
» Care e reteta pentru un baietel sau pentru o fetita???
» Puterea vindecatoare a inimii