Argiloterapia

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Argiloterapia

Mesaj  Admin la data de Vin Iun 11, 2010 3:30 am

Argila ( lutul ), aceasta roca sedimentara alcatuita dintr-un amestec de siliciu, aluminiu, mangan, titan, potasiu, calciu, sodiu, de asemeni bogata in saruri minirale si microelemente: magneziu, bariu, beriliu, fier, galiu, cupru, cobalt, molibden a fost folosita din vremuri stravechi.

In Egipt, imparateasa Nefertiti o folosea spre a-si spori frumusetea . Cu ajutorul argilei egiptenii conservau mumiile. Unele popoare au folosit argila la conservarea diverselor alimente ( fructe, legume ) pe perioada iernii iar unele popoare extrem-orientale o foloseau la conservarea oualelor ( ouale cufundate in argila amestecate cu apa , apoi uscate , se pot pastra chiar la temperaturi mai ridicate mai mult de 6 luni )

Pe vechile papirusuri egiptene cat si pe alte manuscrise apartinand altor civilizatii elena, romana, s-au gasit retete ce indicau folosirea acestui produs natural in tratarea diverselor afectiuni ale pielii, diverse inflamatii interne, tulburari la nivelul tubului digestiv si chiar in sifilis.

Tipuri de argila: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]

Argila alba sau caolinu, continand silicat de aluminiu, calciu si magneziu, ceea ce o face eficienta in cazuri de demineralizare, artroze, osteoporoza, anemie, verminoze, diaree, afectiuni oncologice

Argila verde contine siliciu 49%, aluminiu 5.6%, oxid de fier 4.4%, magneziu 4,2%, apa 7,5%; datorita continutului ridicat de siliciu este folosita in tratamentul bolilor geriatrice, ce apar o data cu inaintarea in varsta: ateroscleroza. Folosit in cosmetrica este un excelent exfoliant natural

Argila rosie, rara cu continutul sau elevat de siliciu, titan, aluminiu, fier, este eficienta in boli articulare ( artrite, bursite, artroze, osteoporoza, luxatii ). In tratamentul cosmetic este folosita in regenerarea pielii si in acnee

Argila albastra ( la noi in tara deja renumita argila de Raciu ) pentru care medicul si cercetatorul bulgar Ivan Iotov si-a dedicat intreaga activitate cercetarii acesteiasi a ajuns la concluzia ca argila are acelasi camp de vibratie ca si celulele sanatoase din corpul uman. Pentru acest motiv argila actioneaza ca un campenergetic vibrational de tipul undelor radiocare patrund in organismul uman si distrug celulele bolnave care au o alta lungime de unda ( diferita ); in acest fel purifica organismul de tot ce este daunator

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]
Efectele argilei:

-este un puternic absorbant; absoarbe grasimile si toxinele de natura gazoasa , mirosurile, microbii fiind un puternic detoxifiant, neutralizeaza veninul ( s-au facut experiente pe sobolani : carora li s-a adaugat in mancare pe langa stricnina si argila, au trait in timp ce cei carora li s-a dat doar mancare otravita, au murit )

-are proprietati antiseptice, de sterilizare

-efect de cicatrizare, vindeca ranile, ulcere ( gastrice chiar cu hematemeza ), afectiuni renale, colite, enterocolite cronice, etc

-actioneaza asupra ficatului, pancreasului ( regleaza glicemia ), asupra sistemului nervos, asupra intestinelor, detoxifiindu-le

-in caz de paradontoza , pe langa cura interna cu argila, clatiti bine gura in fiecare zi, cu apa in care ati dizolvat sare marina, argila verde si bicarbonat de sodiu
-argila dispune de o "inteligenta naturala " ea tinde sa actioneze la nivelul partilor afectate ale corpului, pe care le vindeca

Admin
Admin

http://www.super-parinti.com

Sus In jos

Re: Argiloterapia

Mesaj  bulina la data de Sam Iun 12, 2010 1:44 pm

Efectele argilei sunt intr-adevar miraculoase.

Eu dupa ce am fost diagnosticata cu un ulcer duodenal cu nisa si nu imi trecuse cu antibiotice si ate cure naspa. Am mers la Lugos la un medic care lucra pentru Favisan si mi-a dat un tratament + regimuri, ceaiuri si niste argila alba sub forma de baghete pentru supt. Erau naspa rau, mi se lipeau de cerul gurii insa dupa 2 luni de regim riguros am mers si mediulului care imi daduse diagnosticul nu ii venea sa creada....eram vindecata perfect!

Asa ca o bulina alba pentru doctorul de la Favisan si inca una pentru argila alba!

Am mai fofsit si sapunul cu argila rosie creat de Manufactua Lorelai si tenul meu nu mai sufera. Am un ten mixt si acum s-a reglat excesul de sebum din zona T iar obrajii nu mai sunt uscati. Ciudat, nu?

bulina

Sus In jos

Mesaj  Admin la data de Mier Oct 20, 2010 6:19 pm

Argila roz contine argila rosie si alba in diferite proportii, precum si microelemente. Are actiune dezinfectanta si de netezire a pielii, intrucat este foarte fina, argila roz se recomanda in ingrijirea delicata a epidermei. Se foloseste ca masca hidratanta si antirid, precum si in sampoanele pentru par normal.

Admin
Admin

Sus In jos

Mesaj  Admin la data de Mier Oct 20, 2010 6:24 pm

Argila galbena

Acţiune: argila are puternice proprietăţi absorbante, antiseptice, antiinflamatoare, remineralizante, energizante, cicatrizante, etc.

Recomandări: datorită proprietăţilor sale, argila poate fi folosită extern ca:
* produs cosmetic pentru tratarea tenurilor acneice; a pielii înbătrânite de razele soarelui, cărora le redă elasticitatea şi supleţea; a zonelor cu circulaţie sanguină deficitară - flebite, tromboflebite, hematoame; eliminarea durerilor de natura reumatică; a cheloizilor; a verucilor, etc.
* supliment alimentar pentru remineralizarea organismului; reechilibrare energetică; buna funcţionare a tractului digestiv - echilibrarea florei intestinale, eliminarea toxinelor produse de flora patogenă intestinală, scăderea motilităţii şi reglarea tonusului intestinal.

Mod de utilizare:
- extern - sub formă de măşti şi cataplasme reci sau calde; numai cu argilă sau cu adaos de uleiuri sau tincturi extrase din plante medicinale; cu adaos de suc de fructe sau legume, zilnic sau de 2-3 ori pe săptămână, în cure de 3 săptămâni.
ATENŢIE! Nu folosiţi obiecte metalice la prepararea măştilor şi cataplasmelor. Argila nu se refoloseşte.

- intern - de preferat să se bea numai apa de argilă, o dată pe zi, în cure de 21 zile; apa se prepară punând o linguriţă de argilă într-un pahar cu apă, seara; după 12 ore se bea , pe stomacul gol, numai apa, argila rămasă pe fundul paharului putând fi folosită la măşti sau cataplasme.

ATENŢIE! Nu folosiţi linguriţe metalice (cu excepţia celor de argint) la agitarea argilei în pahar.

Sursa

Admin
Admin

Sus In jos

Mesaj  libra la data de Joi Oct 21, 2010 8:45 am

bulina a scris:
Am mai fofsit si sapunul cu argila rosie creat de Manufactua Lorelai si tenul meu nu mai sufera. Am un ten mixt si acum s-a reglat excesul de sebum din zona T iar obrajii nu mai sunt uscati. Ciudat, nu?

Nu e ciudat pentru ca sapunurile Lorianei sunt extraordinare.

libra

Stare de spirit: :)

http://www.sotiesimama.wordpress.com

Sus In jos

Mesaj  nedeia la data de Vin Oct 22, 2010 9:34 pm

ce dragut, eu tocmai am achizitionat argila alba, roz, rosie , galbena si verde . simt deja beneficiile -masca pentru fata si pentru scalp. nu intentionez sa le folosesc pt uz intern, insa...

nedeia

Capricorn

http://nedeia.breslo.ro

Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum