Despre LotusBaby - Bebelusii cu placenta atarnata de ei
Pagina 1 din 2 • Impartiti •
Pagina 1 din 2 • 1, 2 
Despre LotusBaby - Bebelusii cu placenta atarnata de ei
Saptamana viitoare vom discuta cu moasa noastra planul de nastere si nici acum nu stim sigur ce o sa facem cu placenta.
La fetita noastra am ingropat-o plantand pe ea un fag rosu. E pomul vietii ei intr-un loc foarte special pentru noi.
Acum am vrea sa facem un ritual, ceva care sa fie special, dar nu stim ce.
Am citit despre LotusBabys care se nasc cu ombilic, si cu placenta intacta care atarna de ei pana cand cade de la sine dupa cateva zile. Placenta se imbalsameaza etc. Nu imi pot imagina sa fac asta, nu sti de ce, are avantaje (cica).
Voi ce ziceti? Ati auzit, ati facut, ati face-o?
La fetita noastra am ingropat-o plantand pe ea un fag rosu. E pomul vietii ei intr-un loc foarte special pentru noi.
Acum am vrea sa facem un ritual, ceva care sa fie special, dar nu stim ce.
Am citit despre LotusBabys care se nasc cu ombilic, si cu placenta intacta care atarna de ei pana cand cade de la sine dupa cateva zile. Placenta se imbalsameaza etc. Nu imi pot imagina sa fac asta, nu sti de ce, are avantaje (cica).
Voi ce ziceti? Ati auzit, ati facut, ati face-o?
SuperbParinte
Re: Despre LotusBaby - Bebelusii cu placenta atarnata de ei
SuperbParinte a scris:Placenta se imbalsameaza etc. Nu imi pot imagina sa fac asta, nu sti de ce, are avantaje (cica)
se imbalsameaza si se... pastreaza? sau care e scopul?
e prima oara cand aud de asa ceva (inclusiv partea cu ingropatul). in prima faza sunt un pic socata...

vanilla_baby-
vanilla_baby a scris:SuperbParinte a scris:Placenta se imbalsameaza etc. Nu imi pot imagina sa fac asta, nu sti de ce, are avantaje (cica)
se imbalsameaza si se... pastreaza? sau care e scopul?
e prima oara cand aud de asa ceva (inclusiv partea cu ingropatul). in prima faza sunt un pic socata...
Se pune intr-un amestec de sare si ierburi si se infasoara in tifon curat. Se pastreaza asa pana se usuca ombilicul si cade de la sine. Se zice ca da copilului si mai multa energie si tot restul de substante pe care altfel le-ar pierde.
Cu ingropatul a fost o decizie practica, decat sa o dau la moasa sa o incinereze la gunoiul sanitar(asta ar fi fost optiunea...) e doar o parte din mine...Nu iti povestesc ca am gustat din ea
Acuma ne gandim sa o incineram noi poate, in camin si sa pastram putina cenusa intr-o urna pe care sa o ingropam, habar n-am. Dar mi se pare prea de inmormantare...
Tu ce ai face vanilla?
SuperbParinte
wow double shock!!!
ai gustat de curiozitate? sau stii tu ceva ce eu nu stiu (si nici nu-mi imaginez)
cum ziceam, e prima oara cand imi pun asa o problema. nu stiu de ce, dar mie cordonul ombilical si placenta nu-mi inspira niciun fel de atasament (in mod cu totul paradoxal haha). deci probabil ca as da-o moasei sa faca ea ce stie mai bine.
dar daca pentru tine are valoare simbolica sau sentimentala... nu-mi place ideea incinerarii/pastrarii cenusei.
bine.. si ingropatul tot inmormantare imi inspira. brrrr
nu stiu sincer. ma simt complet depasita
... poate dupa ce trec de faza asta initiala, o sa revin la subiect 
ai gustat de curiozitate? sau stii tu ceva ce eu nu stiu (si nici nu-mi imaginez)
cum ziceam, e prima oara cand imi pun asa o problema. nu stiu de ce, dar mie cordonul ombilical si placenta nu-mi inspira niciun fel de atasament (in mod cu totul paradoxal haha). deci probabil ca as da-o moasei sa faca ea ce stie mai bine.
dar daca pentru tine are valoare simbolica sau sentimentala... nu-mi place ideea incinerarii/pastrarii cenusei.
nu stiu sincer. ma simt complet depasita
... poate dupa ce trec de faza asta initiala, o sa revin la subiect 

vanilla_baby-
vanilla_baby a scris:wow double shock!!!
nu stiu sincer. ma simt complet depasita... poate dupa ce trec de faza asta initiala, o sa revin la subiect
Am gustat pentru ca era o optiune a moasei de atunci, placenta contine hormoni care ajuta refacerea uterului (ositocina cred) si care cica sustine alaptarea etc. Am facut-o din curiozitate si imi era asa de foame...O fac multi indigeni si "necivilizati" pentru ca e una din putinele surse de proteina pe care o au. Acuma n-as mai face-o, mi se pare gretos...
Dar sincera sa fiu, la vederea placentei am avut un sentiment de mandrie, asa de frumoasa ca un pom care mi-a hranit fetita. De aceea am congelat-o si am hotarat sa o ingropam cu un pom dupa calendarul celtic. Am mare respect pentru organul asta unic.
Acuma nu stim ce o sa facem cu ea, o sa scriu cu siguranta.
Nu astept sa ma gasiti intreaga...e doar experienta mea si noua ni s-a potrivit.

SuperbParinte
placenta intr-adevar e plina de vitamine. Si am mai auzit de ingroparea placentei la radacina unui puiete de copac. Cica intre copil si acel copac se creeaza o legatura speciala. Citisemsi in Salome despre importanta pastrarii placentei. Revin 

Vanilla, si la noi este posibilitatea de a face globule homeopatice (nosode) din ea, ne-am gandit sa o facem la fetita noastra dar dupa ce am dicutat cu homeopata ne-am dat seama ca nu are mult sens si costa destul de mult.
O sa o ingropam si poate o bucatica o sa o inchistam intr-o urna de lut sau intr-un pandativ, care va fi apoi arsa in cuptor si asa conserva mica "moaste".
SuperbParinte
Fetele, am fost azi la ultimul control eco, ar mai fi unul de rutina dar nu mai am chef, vreau sa las bebele in pace sa vina cand vrea ea...
Toate sunt ok, doar ca: bebele are PICIOARE LUNGI
O fi Naomi Campbell...

Toate sunt ok, doar ca: bebele are PICIOARE LUNGI
O fi Naomi Campbell...

SuperbParinte
Pagina 1 din 2 • 1, 2 
Pagina 1 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum

» VAND DVDURI CU DESENE ANIMATE DUBLATE IN LIMBA ROMANA
» "Pastrarea hainelor de bebe"
» Intrebari sapun
» Mei Tai confectionat de mine
» Vaccinarea ROR
» Vand carucior copii Premaman Fluffy Bunny
» Vând Ghetuţe Ortopedice
» Scutece refolosibile
» Donez granule de chefir
» VIND LAPTE NEOCATE LCP
» Cum si ce reciclam
» Curs SuperDAD - Comunicare non-violenta pt tatici
» Cumpar Manduca second-hand, pret accesibil
» cumpar patut
» cumpar soda caustica cu puritate 98-99%
» Epilarea cu zahar
» Helpline Sigur.info si Complexul Terra Mythica va invita la concurs
» Cum ne protejam copii de pericolele internetului?
» Lesia, alternativa la detergenti