Vaccinarea ROR
Pagina 1 din 3 • Impartiti •
Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3 
Vaccinarea ROR
Incerc sa evit de mult acest vaccin.Imi este teama de el.Am citit multe.Vreau sa aud parerile voastre.L-ati facut sau nu.Sunteti pro sau contra.Copii vostri au avut reactii adverse?Ce stiti despre el?
Va multumesc din suflet
Va multumesc din suflet

Re: Vaccinarea ROR
Vaccinul ROR, singura salvare în faţa bolilor copilăriei
Rujeola, oreionul şi rubeola declan şează epidemii, cu precădere la începutul primăverii. Aceste boli ale copilăriei sînt extrem de contagioase şi afectează mai ales copiii cu vîrste între 1 şi 3 ani, care nu sînt vaccinaţi şi nu mai sînt protejaţi de anticorpii proveniţi de la mamă.
Rujeola (pojarul) se manifestă prin febră ridicată (39°-40°C), afte, erupţie, tuse seacă, curgerea nasului, lăcrimare. Rujeola este o boală care pune pacientul la grea încercare, pentru că virusul rujeolic lasă organismul cu imunitatea foarte scăzută. Cel mai mare pericol îl reprezintă complicaţiile rujeolei: infecţii ale urechii, conjunctivită, pneumonii, edem cerebral, insuficienţă hepatică şi chiar deces.
Oreionul pro voa că febră, dureri de cap şi umflături du re roase la nivelul glandelor salivare. Şi ore ionul poate da complicaţii grave: meningită, edem cerebral, infertilitate la bărbaţi.
Rubeola se manifestă prin febră, dureri articulare, erupţie cutanată şi umflarea ganglionilor. Femeile însărcinate care au rubeolă pot pierde sarcina şi pot naşte copii cu dizabilităti.
Restul articolului [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Eu una nu ii voi face vaccinul. Pentru ca bolile copilariei trebuie facute in copilarie!!!!
Rujeola, oreionul şi rubeola declan şează epidemii, cu precădere la începutul primăverii. Aceste boli ale copilăriei sînt extrem de contagioase şi afectează mai ales copiii cu vîrste între 1 şi 3 ani, care nu sînt vaccinaţi şi nu mai sînt protejaţi de anticorpii proveniţi de la mamă.
Rujeola (pojarul) se manifestă prin febră ridicată (39°-40°C), afte, erupţie, tuse seacă, curgerea nasului, lăcrimare. Rujeola este o boală care pune pacientul la grea încercare, pentru că virusul rujeolic lasă organismul cu imunitatea foarte scăzută. Cel mai mare pericol îl reprezintă complicaţiile rujeolei: infecţii ale urechii, conjunctivită, pneumonii, edem cerebral, insuficienţă hepatică şi chiar deces.
Oreionul pro voa că febră, dureri de cap şi umflături du re roase la nivelul glandelor salivare. Şi ore ionul poate da complicaţii grave: meningită, edem cerebral, infertilitate la bărbaţi.
Rubeola se manifestă prin febră, dureri articulare, erupţie cutanată şi umflarea ganglionilor. Femeile însărcinate care au rubeolă pot pierde sarcina şi pot naşte copii cu dizabilităti.
Restul articolului [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Eu una nu ii voi face vaccinul. Pentru ca bolile copilariei trebuie facute in copilarie!!!!
Cand R avea 1an ROR, nu era pe lista vaccinurilor obligatorii asa ca l-am cumparat si l-am facut la medicul de familie cand pediatra cu care ma intelegeam foarte bine in alte domenii a refuzat sa faca alte vaccinuri decat cele din grila obligatorie.
Motivatia mea a fost destul de simpla la momentul respectiv ... eu am facut toata aceste trei boli si le-am facut in forma agravata cu eruptii agresive la rujeola si piele crapata la oreion.
Au facut amandoi varianta de la Glaxo. Reactiile adverse s-au limitat la o stare de agitatie vreme de vreo 10 zile doar la R, stiam atunci exact termenele acum am uitat
.
Cu ce n-am fost de acord si am avut noroc ca a inceput cand ai mei erau deja mari si vaccinati cu ROR era vaccinarea aceea antirujeolica la 7 luni. Mi s-a parut a fi prea devreme.
Motivatia mea a fost destul de simpla la momentul respectiv ... eu am facut toata aceste trei boli si le-am facut in forma agravata cu eruptii agresive la rujeola si piele crapata la oreion.
Au facut amandoi varianta de la Glaxo. Reactiile adverse s-au limitat la o stare de agitatie vreme de vreo 10 zile doar la R, stiam atunci exact termenele acum am uitat
. Cu ce n-am fost de acord si am avut noroc ca a inceput cand ai mei erau deja mari si vaccinati cu ROR era vaccinarea aceea antirujeolica la 7 luni. Mi s-a parut a fi prea devreme.
Try walking in my shoes.

Onush- Localizare: Piatra Neamt
Stare de spirit: Gica Contra
La noi e cam asa (privitor acum la toate vaccinurile) : sotul meu e nevaccinat, eu doar partial vaccinata si pe fetita noastra n-am vaccinat-o deloc. Acuma cand vine bebele voi regandi situatia daca e vreo necesitate sa reconsider vaccinarea, insa din ceea ce am discutat deja cu medicul nostru, vom ramane nevaccinati.
Gasesc vaccinurile "noi", cele care sunt nu de mult timp pe piata (din ele face parte si ROR) ca fiind mult mai cu precautie de administrat decat cele "vechi" (DiTePer, Polio)
Cunosc o fetita care a facut simultan cu fratele ei varicela, fratele ei a trecut bine de boala, ea a facut comotie cerebrala si meningita ca si complicatie. Doi ani de reabilitare, a ramas insa cu handicap. Povesti din astea sunt multe si destule, si in sensul invers, adica copii care au facut vaccin si au ramas cu sechele. Cazurile astea individuale sunt dureroase...
E o decizie grea care poate ramane numai parintilor, care din cele doua riscuri si le asuma. Nici una din poteci nu e sigura si mai ales ca lipsesc studii si statistici obiective.
Gasesc vaccinurile "noi", cele care sunt nu de mult timp pe piata (din ele face parte si ROR) ca fiind mult mai cu precautie de administrat decat cele "vechi" (DiTePer, Polio)
Cunosc o fetita care a facut simultan cu fratele ei varicela, fratele ei a trecut bine de boala, ea a facut comotie cerebrala si meningita ca si complicatie. Doi ani de reabilitare, a ramas insa cu handicap. Povesti din astea sunt multe si destule, si in sensul invers, adica copii care au facut vaccin si au ramas cu sechele. Cazurile astea individuale sunt dureroase...
E o decizie grea care poate ramane numai parintilor, care din cele doua riscuri si le asuma. Nici una din poteci nu e sigura si mai ales ca lipsesc studii si statistici obiective.

Ultima editare efectuata de catre SuperbParinte in Joi Oct 22, 2009 8:13 pm, editata de 1 ori
SuperbParinte
Lore a scris:Eu una nu ii voi face vaccinul. Pentru ca bolile copilariei trebuie facute in copilarie!!!!
Mama mea nu a facut vaccinurile astea ca nu erau pe vreme aceea ... firesc... dar nu s-a imunizat nici in mod natural in timpul copilariei asa ca a facut oreion la 40 de ani. Rezultatul a fost ca a facut complicatii la oreion si a ajuns in spital cu 42 de grade si MENINGITA. Nu vrei sa stii care sunt cele mai reduse urmari ale acestei boli in cazul in care scapi.
Daca imunizarea imi ajuta copii sa nu se imbolnaveasca sau macar sa o faca in forme usoare eu sunt pro.

Si pentru ca veni vorba de vaccinuri noi, ai mei sunt vaccinati si de varicela desi stiu ca gradul de imunizare e mai scazut decat la alte vaccinuri pentru aceeasi dorinta de a reduce macar simtomatologia. In plus, am in vedere riscul de declasare a Zonei Zoster la persoanele, mai ales fetele, care au facut varicela.
Try walking in my shoes.

Onush- Localizare: Piatra Neamt
Stare de spirit: Gica Contra
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.In final am inteles ca va trebui sa mi asum responsabilitatea luand in considerare faptul ca are 50% sanse sa faca reactii la vaccin in cazul in care i-l fac si 70% sanse sa faca bolile in cazul in care nu o vaccinez cu 40%sanse de complicatii ulterioare.
Ceea ce nu am inteles este pe ce perioada devina imuna la virusii respectivi dupa vaccinare
Inca nu m am hotarat....

Ceea ce nu am inteles este pe ce perioada devina imuna la virusii respectivi dupa vaccinare
Inca nu m am hotarat....

Bun? pentru cat timp se creeaza anticorpii?
E ca la Hepatita ca trebuie facute 3 transe? Sau cum?
E ca la Hepatita ca trebuie facute 3 transe? Sau cum?
Doar cand toate rapelurile sunt incheiate, imunitatea garantata de producator e atinsa. Pana atunci copilul e expus (nu stiu acuma adhoc ce procentaje sunt, variaza in functie de cum prinde vaccinul)
Eu nu as vaccina iarna ci doar vara sau toamna, cand bateriile energetice ale organismului si implicit sistemul imunitar sunt incarcate. In plus iarna, pe fondul unei raceli sau nas infundat nu se vaccineaza, risti sa ai distanta neoptima intre rapeluri. Iarna e mai probabil sa aveti muci sau o tuse sau ceva decat in perioadele calde. Primavara n-as vaccina ca organismul e inca slabit de dupa iarna.
Eu nu as vaccina iarna ci doar vara sau toamna, cand bateriile energetice ale organismului si implicit sistemul imunitar sunt incarcate. In plus iarna, pe fondul unei raceli sau nas infundat nu se vaccineaza, risti sa ai distanta neoptima intre rapeluri. Iarna e mai probabil sa aveti muci sau o tuse sau ceva decat in perioadele calde. Primavara n-as vaccina ca organismul e inca slabit de dupa iarna.
SuperbParinte
SuperbParinte a scris:Doar cand toate rapelurile sunt incheiate, imunitatea garantata de producator e atinsa. Pana atunci copilul e expus (nu stiu acuma adhoc ce procentaje sunt, variaza in functie de cum prinde vaccinul)
Da si eu am luat in considerare anotimpul,faptul ca are imunitatea scazuta si deja a fost un pic racita asa de....sezon
Nu stiam ca la Ror se face rapel

Dupa planul nostru de vaccinare, ROR se vaccineaza la copiii mici, de la varsta de 2 ani, cu doua rapeluri, apoi reimunizare din anul al 7. lea de viata (mai ales din cauza Rubeolei care trebuie rapelata mai ales la fete daca n-au facut-o ca boala, dar care nu se gaseste ca vaccin singular, de aia se rapeleaza tot ROR).
Eu as face de la varsta de 7. ani determinarea titerului la rubeola, daca e inca in parametrii, n-as rapela decat atunci cand isi incepe fetita viata sexuala (si atunci inainte, determinare de titer).
Apropos, care e planul romanesc de vaccinare obligatoriu si ce se recomanda?
Eu as face de la varsta de 7. ani determinarea titerului la rubeola, daca e inca in parametrii, n-as rapela decat atunci cand isi incepe fetita viata sexuala (si atunci inainte, determinare de titer).
Apropos, care e planul romanesc de vaccinare obligatoriu si ce se recomanda?
SuperbParinte
Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3 
Pagina 1 din 3
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum

» VAND DVDURI CU DESENE ANIMATE DUBLATE IN LIMBA ROMANA
» "Pastrarea hainelor de bebe"
» Intrebari sapun
» Mei Tai confectionat de mine
» Vaccinarea ROR
» Vand carucior copii Premaman Fluffy Bunny
» Vând Ghetuţe Ortopedice
» Scutece refolosibile
» Donez granule de chefir
» VIND LAPTE NEOCATE LCP
» Cum si ce reciclam
» Curs SuperDAD - Comunicare non-violenta pt tatici
» Cumpar Manduca second-hand, pret accesibil
» cumpar patut
» cumpar soda caustica cu puritate 98-99%
» Epilarea cu zahar
» Helpline Sigur.info si Complexul Terra Mythica va invita la concurs
» Cum ne protejam copii de pericolele internetului?
» Lesia, alternativa la detergenti