Eliminare prin comunicare ( EC)

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Re: Eliminare prin comunicare ( EC)

Mesaj  vanilla_baby la data de Joi Oct 22, 2009 1:49 am

mai fetelor
imi dati curaj sa intru pe o zona de care mi-e cam teama... dar ma gandesc ca am timpul si disponibilitatea necesare sa fac pasul asta, mai ales ca a venit frigul si o sa iesim mult mai rar ca pana acum.
sa va spun cum sta treaba la noi. lia (acum are 4 luni jumate) face caca relativ rar, o data la 2,3 zile... dar uneori si de 2 ori in aceeasi zi. cert e ca, in general, imi dau seama de fiecare data cand urmeaza sa se intample. uneori am timp sa o dezbrac, alteori nu, ca face prea repede (noi nu am avut niciodata probleme cu asa zisa "constipatie"). pipi nu-mi dau seama niciodata cand face, dar face destul de mult.
am citit despre EC si am vazut ca prima regula e sa elimini total pampersii.. dar parca nu imi vine, mai ales ca stau cu ea in brate foarte mult si mi se pare un pic messy. mai e si faza ca doarme cu mine in pat, uneori pe o parte, alteori pe alta...
DAR... cel putin la caca am stabilit un fel de complicitate, astfel ca daca ma prind din timp, o dezbrac si o pun pe un scutec mare, ma uit in ochii ei si ma prefac ca ma screm, iar ea ma imita si se screme pana face. apoi zambim amandoua fericite ma gandesc ca ar fi pacat sa nu profit de legatura asta dintre noi ca sa o ajut sa fie mai constienta de eliminare, cum zicea si SuperbParinte.

vanilla_baby

Pesti

Sus In jos

Mesaj  SuperbParinte la data de Joi Oct 22, 2009 2:25 pm

vanilla_baby a scris:mai fetelor
imi dati curaj sa intru pe o zona de care mi-e cam teama... dar ma gandesc ca am timpul si disponibilitatea necesare sa fac pasul asta, mai ales ca a venit frigul si o sa iesim mult mai rar ca pana acum.
sa va spun cum sta treaba la noi. lia (acum are 4 luni jumate) face caca relativ rar, o data la 2,3 zile... dar uneori si de 2 ori in aceeasi zi. cert e ca, in general, imi dau seama de fiecare data cand urmeaza sa se intample. uneori am timp sa o dezbrac, alteori nu, ca face prea repede (noi nu am avut niciodata probleme cu asa zisa "constipatie"). pipi nu-mi dau seama niciodata cand face, dar face destul de mult.
am citit despre EC si am vazut ca prima regula e sa elimini total pampersii.. dar parca nu imi vine, mai ales ca stau cu ea in brate foarte mult si mi se pare un pic messy. mai e si faza ca doarme cu mine in pat, uneori pe o parte, alteori pe alta...
DAR... cel putin la caca am stabilit un fel de complicitate, astfel ca daca ma prind din timp, o dezbrac si o pun pe un scutec mare, ma uit in ochii ei si ma prefac ca ma screm, iar ea ma imita si se screme pana face. apoi zambim amandoua fericite ma gandesc ca ar fi pacat sa nu profit de legatura asta dintre noi ca sa o ajut sa fie mai constienta de eliminare, cum zicea si SuperbParinte.

Vanilla, citesti parca germana, nu?

Iti recomand situl asta:

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Sie cartea americancei Ingrid Bauer despre bebelusii fara scutece, pe mine m-a inspirat. Daca o vrei in germana ti-o imprumut cu drag.

I see it that way: nu noi ajutam bebelusii sa fie constienti de eliminarea lor (ei sunt constienti de la nastere, pana pe la cateva luni cand se rutineaza si pierd constiinta asta) ci ajutam bebelusii sa comunice faptul ca elimina, sa se simta intelesi ca mesajul lor ajunge la noi "acuma fac caca, acuma fac pipi" si sa-i ajutam sa isi gaseasca calea sa elimine "social".

Mult succes!

SuperbParinte

Sus In jos

Mesaj  vanilla_baby la data de Joi Oct 22, 2009 3:54 pm

nu cunosc o bobitza de germana dar folosesc google translate
sar'na

vanilla_baby

Pesti

Sus In jos

Mesaj  SuperbParinte la data de Joi Oct 22, 2009 5:18 pm

vanilla_baby a scris:nu cunosc o bobitza de germana dar folosesc google translate
sar'na

Sigur stiu fetele de aici si situri in engleza, intreab-o pe wrapmama.

SuperbParinte

Sus In jos

Mesaj  Lore la data de Joi Oct 22, 2009 5:48 pm

Luc de la nastere a scos un zgomot specific. La caca reussc sa il dezbrac, dar la pipi nu apuc Mai ales acum cu atatea haine. Toata vara a pishalit tot ce se putea, mai ales pe mine

Lore

Rac

http://www.luthelo.breslo.ro

Sus In jos

Mesaj  SuperbParinte la data de Joi Oct 22, 2009 8:02 pm

Momentan m-am inspirat de la o mamica care a practicat EC de la inceput de cand s-a nascut baietelul ei si mi-am facut un tipar pentru pantaloni deschisi intre craci ca la nevoie sa ii putem deschide imediat.

Arata asa:

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]
si minimeaza panele ca nu trebuie dezbracati.

Acuma pentru iarna am material de flanel gros pe care o sa-l transform pentru noapte in pantaloni pishaciosi si pentru afara o sa transform o paturica moale din lana merinos. Bebelushul e oricum in wrap asa ca de frig nu ne plangem.

Asa imi imaginez eu inceputul nostru de EC de la inceput de tot. Cum va fi in realitate, vom vedea.

SuperbParinte

Sus In jos

Mesaj  madimih la data de Joi Noi 12, 2009 6:51 am

Noi am fost later starters, am inceput cand David avea 7 luni si da, eliminand pampersii (cu exceptia deplasarilor).
Vanilla, la varsta fetitei tale, daca e alaptata exclusiv, pipi nu miroase, asa ca, in privinta asta poti sta linistita, nu trebuie spalate zilnic cearsafuri, covoare, etc. Le usuci doar si-s ca la inceput.
Acum, pentru accidente nocturne si pentru deplasari folosim training pants.
David acum comunica bine, chiar de multe ori isi ia olita si vine la mine. Accidentele se intampla cand sunt prinsa cu altele si nu sunt atenta la ce face el.
Multi ma intreaba de ce n-am asteptat pana acum, cand poate comunica. As fi economisit mult timp (ii spalam uneori toti pantalonasii zilnic) si nu ne-am mai fi chinuit (ceilalti vad chin, eu nu). Raspunsul e simplu: pentru ca acum, la 1 an, am fi inceput cu ce am facut la 7 luni si ne-ar fi fost mult mai greu pentru ca e iarna si, intre timp, si-ar fi pierdut reflexele.
E bine, eu sunt multumita. Am luat totul ca pe un lucru natural, ca pe ceva ce ne apropie.
Si, vorba ta, daca tot stau cu el toata ziua, de ce nu?

madimih
Moderator
Moderator

Sus In jos

Mesaj  Zana Mica la data de Joi Noi 12, 2009 7:19 am

Micuta zana refuza categoric olita deocamdata.Am inceput sa i-o propun cam pe la 7-8 luni.Nu o oblig,incerc sa i-o propun dupa masa de obicei,apoi fac pauze mai lungi si incerc iar.Va veni si vremea ei

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]

Zana Mica

Leu Localizare: Bucuresti via Brasov
Stare de spirit: Mamiceasca

http://www.basmepentrumaria.blogspot.com

Sus In jos

Mesaj  gonzonici la data de Joi Dec 17, 2009 8:22 pm

Noi am inceput cu olita pe la 7-8 luni ca element de joaca (are forma de epuras cu biluta care se invarte) si ne asezam pe ea cand ne trezeam, dupa masa, cand veneam de afara si numai cand primeam un accept din partea ei.
In momentul in care nu mai vroia nu o obligam sa stea, de multe ori nu facea nimic, dar am zis ca intai trebuie sa il accepte ca si obiect si apoi sa ii invete utilitatea.
Apoi a urmat un moment in care imi dadeam seama cand facea caca si ii spuneam "Nu, nu" si mergeam dupa olita. Ea a luat-o ca pe amuzament si de multe ori ne imita. De pe la 1 an pot sa spun ca a inceput sa zica ea "Nu, nu" de cate ori vroia sa faca si asa am ajuns la performanta sa nu mai faca caca in pampers. La pipi e mai greu, zice "Nu,nu" si ii da drumul in momentul 2.
Oricum mie nu mi-a venit sa cred ca reuseste sa constientizeze singura cand face, stiam ca pe la 1 an jumate. Asa ca la noi "Nu, nu" i-a ramas numele si acum asa se cere

Eu cred ca nu trebuie terorizati copii pe tema asta, trebuie sa o ia ca pe joaca la inceput si incetul incetul sa asocieze simturile cu statul pe olita.

gonzonici

Sus In jos

Mesaj  madimih la data de Vin Dec 18, 2009 1:01 pm

Daca va intereseaza, aici am scris despre cum am inceput noiu [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
si aici despre cum sta in prezent
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Mentiune: nu-l fortez. Ii propun olita. Daca o accepta bine, daca nu, incercam mai tarziu. Dar tot mai des, merge din proprie initiativa si-mi arata olita

madimih
Moderator
Moderator

Sus In jos

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum