Eliminare prin comunicare ( EC)
Pagina 2 din 2 • Impartiti •
Pagina 2 din 2 •
1, 2
Re: Eliminare prin comunicare ( EC)
[...]
Ultima editare efectuata de catre madimih in Mar Iul 13, 2010 3:12 pm, editata de 1 ori (Motiv : Daca veti continua sa postati astfel de mesaje, ne simtim nevoiti sa va inactivam contul)
gradinita_aricel
foarte interesant ce spuneti voi acolo, imi pare bine ca am ajuns cu cititul fix acum, cand are si F 7 luni.
pacat totusi ca e slaba activitatea aici, pe forum, mi-ar fi prins bine mai multe materiale si opiniile voastre. o sa incerc cu netul si voi reveni cu comentarii pe text
pacat totusi ca e slaba activitatea aici, pe forum, mi-ar fi prins bine mai multe materiale si opiniile voastre. o sa incerc cu netul si voi reveni cu comentarii pe text
Mamici care ati practicat aceasta tehnica: ce varsta a avut copilul cand ati scapat definitiv de scutec?
Eu cu primul baiat am exersat la olita de la 6 luni si am scapat cu greu de scutec la 1 an si 8 luni. Facea caca la olita dar pisu prefera sa faca pe el.
Acum cu al doilea baietel exersam EC de cand l-am adus in maternitate. La caca are program si in general sunt pe faza cand il scapa...dar la pisu...nu stiu cum sa fac. Avem scutece lavabile....parca nu am curajul sa-l las fara scutec.Voi cum ati procedat?
Eu cu primul baiat am exersat la olita de la 6 luni si am scapat cu greu de scutec la 1 an si 8 luni. Facea caca la olita dar pisu prefera sa faca pe el.
Acum cu al doilea baietel exersam EC de cand l-am adus in maternitate. La caca are program si in general sunt pe faza cand il scapa...dar la pisu...nu stiu cum sa fac. Avem scutece lavabile....parca nu am curajul sa-l las fara scutec.Voi cum ati procedat?
Eu n-am exersat deloc, abia pe la doi ani i-am aratat olita dar a luat-o drept jucarie. Sincera sa fiu mi se pare stresant sa te tot tii dupa copil si sa-l indemni sa stea pe olita. De ce atita graba sa faca de timpuriu la olita ? parintii se grabesc sa-si vada copiii cit mai repede oameni mari, sa renunte cit mai repede la biberon si sa bea din canuta, sa stie tot felul de lucruri care sunt in neconcordanta cu virsta lor , critica povestile pentru copii cu care au copilarit alte generatii spunind ca sunt extrem de periculoase etc.etc.
Geta, nu ma simt ca as fi stresat copilul. Eu consider ca este doar mai igienic si sanatos pentru copil sa scape cat mai repede de scutec.
Daca pe vremea parintilor nostrii acest lucru era o necesitate datorita faptului ca nu existau scutece de unica folosinta acum acest lucru a ajuns in extrema cealalta. Am auzit si versiuni de genul: "saracul copil are 4 ani e inca in scutec dar nu-l stresam cu olita sa nu faca vreo criza cand va fi mare".
Un copil care stie sa vorbeasca deja stie si sa ceara olita.....in fine, ca si in alimentatie ...multe curente. :)
Cat priveste criticatul unor obiceiuri vechi parerea mea este ca nu tot ceea ce e un obicei este neaparat si bun si sanatos. Si aici inchei, nu doresc sa lezez pe, fiecare e stapan pe viata lui.
Daca pe vremea parintilor nostrii acest lucru era o necesitate datorita faptului ca nu existau scutece de unica folosinta acum acest lucru a ajuns in extrema cealalta. Am auzit si versiuni de genul: "saracul copil are 4 ani e inca in scutec dar nu-l stresam cu olita sa nu faca vreo criza cand va fi mare".
Un copil care stie sa vorbeasca deja stie si sa ceara olita.....in fine, ca si in alimentatie ...multe curente. :)
Cat priveste criticatul unor obiceiuri vechi parerea mea este ca nu tot ceea ce e un obicei este neaparat si bun si sanatos. Si aici inchei, nu doresc sa lezez pe, fiecare e stapan pe viata lui.
Sigur, Liza, fiecare parinte are dreptul sa-si creasca copilul asa cum doreste. Eu mi-am spus parerea mea, n-am vrut sa ma stresez sa-i tot zic sa stea pe olita sau sa-i tot zic ca s-a stricat biberonul si trebuie sa bea din canuta, nu mi-a placut sa-mi grabesc copilul in nici un fel. A crescut mare si sanatos cu scutece si imbracaminte de bumbac nu cu pampersi, cu biberon de sticla nu cu cel din plastic, cu olita normala nu din cea cu muzica, cu jocuri si povesti in concordanta cu virsta si a fost foarte bine, sunt multumita de cum mi-am crescut copilul si de rezultatele obtinute de copilul meu !
Ma bucur sa aud ca ai avut rabdare sa speli scutece atata vreme si te-a preocupat sa-i satisfaci nevoile cat mai natural.
liza a scris:Ma bucur sa aud ca ai avut rabdare sa speli scutece atata vreme si te-a preocupat sa-i satisfaci nevoile cat mai natural.![]()
Da, am avut rabdare si le spalam la masina nu de mina, pe cele patate de kaka le fierbeam cu adaos de sapun ras de casa, n-am folosit uleiuri/cosmetice din comert pentru bebe ci ulei de floarea soarelui fiert la bain-marie, apa oxigenata si o crema ieftina si buna ( nivea) pentru zgirieturile accidentale......imi sta mintea in loc cind merg in vizita la diverse cunostinte cu copii mici cind vad citi bani au cheltuit pe tot felul de cosmetice pentru copii si sunt convinsa ca de la ele copiii se pricopsesc cu alergii, boli de piele .....in fine, fiecare parinte face ce vrea cu banii si linistea lui !
Pagina 2 din 2 •
1, 2
Pagina 2 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum

» VAND DVDURI CU DESENE ANIMATE DUBLATE IN LIMBA ROMANA
» "Pastrarea hainelor de bebe"
» Intrebari sapun
» Mei Tai confectionat de mine
» Vaccinarea ROR
» Vand carucior copii Premaman Fluffy Bunny
» Vând Ghetuţe Ortopedice
» Scutece refolosibile
» Donez granule de chefir
» VIND LAPTE NEOCATE LCP
» Cum si ce reciclam
» Curs SuperDAD - Comunicare non-violenta pt tatici
» Cumpar Manduca second-hand, pret accesibil
» cumpar patut
» cumpar soda caustica cu puritate 98-99%
» Epilarea cu zahar
» Helpline Sigur.info si Complexul Terra Mythica va invita la concurs
» Cum ne protejam copii de pericolele internetului?
» Lesia, alternativa la detergenti