Cu bebelul la drum - cu ce il hranim?
Pagina 1 din 2 • Impartiti •
Pagina 1 din 2 • 1, 2 
Cu bebelul la drum - cu ce il hranim?
Dragi mamici,
fie-mea nu e diversificata complet, inca mai papa mult lapte (are aproape 11 luni). Si banuiesc ca inca o sa mai pape ea mult si bine. Eu ii fac in fiecare zi mancarea proaspata, dar planuiesc cateva saptamani de concediu, in care o sa plecam, cu ea pe coclauri. Cat timp stam la tara, e OK, dar cand plecam la munte nu ma pot cara cu mancarea proaspata pt ea (in general nu ii dau mancare care a statin afara frigiderului mai mult de 2 ore), si pentru ca nu am lada frigorifica si nici nu as avea unde sa o pun in masina. Ce solutii am pt ea in aceste calatorii? Oare sa risc pentru o zi-doua sa ii dau pure-uri "prefabricate"? sau exista o alternativa la care nu m-am gandit ? cum ati facut voi, ce ma sfatuiti sa ii prepar/dau asa incat sa nu se strice o zi-doua?
Nedeia
fie-mea nu e diversificata complet, inca mai papa mult lapte (are aproape 11 luni). Si banuiesc ca inca o sa mai pape ea mult si bine. Eu ii fac in fiecare zi mancarea proaspata, dar planuiesc cateva saptamani de concediu, in care o sa plecam, cu ea pe coclauri. Cat timp stam la tara, e OK, dar cand plecam la munte nu ma pot cara cu mancarea proaspata pt ea (in general nu ii dau mancare care a statin afara frigiderului mai mult de 2 ore), si pentru ca nu am lada frigorifica si nici nu as avea unde sa o pun in masina. Ce solutii am pt ea in aceste calatorii? Oare sa risc pentru o zi-doua sa ii dau pure-uri "prefabricate"? sau exista o alternativa la care nu m-am gandit ? cum ati facut voi, ce ma sfatuiti sa ii prepar/dau asa incat sa nu se strice o zi-doua?
Nedeia
Re: Cu bebelul la drum - cu ce il hranim?
Eu inca nu m-am dus cu fiica-mea la drum lung dar mi-aduc aminte ca pe vremea cand era fiul meu bebe, si plecam cu el de-acasa i-am luat borcanele din magazin. manca cam jumate de borcan, dar nu prea cu pofta, mai mult insistam eu
cand vedeam eu asa, scoteam tzatza si fiu-meu imediat se-nveselea. Am mai incercat si cu iaurt luat pe drum si il amestecatm cu banane si biscuiti chiar cand ii era foame. Si in rest, fructe gen banane, mere, pere, rosii, struguri...
cand vedeam eu asa, scoteam tzatza si fiu-meu imediat se-nveselea. Am mai incercat si cu iaurt luat pe drum si il amestecatm cu banane si biscuiti chiar cand ii era foame. Si in rest, fructe gen banane, mere, pere, rosii, struguri...
SAKURA-
Stare de spirit: ... ca in sesiune...
Parea mea este ca bornelele din magazin nu sunt atat de rele, Adica, pentru situatia ta, in care trebuie sa gasesti o solutie pt cateva zile sunt perfecte. Mai ales ca daca n-au fost desigilate se pot pastra si fara frigider. Desigur, nu pledez pentru folosirea lor zilnica sau exclusiva, insa intr-o calatorie te pot ajuta mult, mai ales ca sunt in cantitati mici, deci iti poti permite sa arunci daca ramane dupa ce l-ai desfacut. Pretul poate fi o problema (stiu ca e vreo 7-10 lei un borcanas), insa in calatorii, unde e complicat sa gatim proaspat, s-ar putea sa fie chiar mai ieftin in varianta asta. Si, o sa vezi ca nu se va supara deloc bebe ca va primi putin mai mult laptic decat de obicei
.
.
deci de luat in seama :). am remarcat eu ca in magazin nu stau borcanasele la rece, ramane doar sa le gasesc pe cele pe care pe eticheta au cele mai putine porcarii :)
restul de mamici cum s-au descurcat? :D
restul de mamici cum s-au descurcat? :D
eu am avut pana acum tzitzi la purtator (nu ca n-as mai avea-o insa laptele ne cam lasa de-acum) dar chiar imi pun si eu problema asta!
eu n-am sa cumpar din magazine ci am sa fac eu, fierb legumele ca de obicei, le pasez si api le pun in borcanele mai mici, le bag o tura la cuptor iar apoi le pastrez la frigider si le iau cand plecam! tot asa, daca ramane nu risti sa arunci cantitate mare, iar mai mult de o zi nu suntem plecati de langa frigider ...ca doar te intorci noaptea sa dormi undeva, nu?
concediu placut si relaxant iti doresc!
eu n-am sa cumpar din magazine ci am sa fac eu, fierb legumele ca de obicei, le pasez si api le pun in borcanele mai mici, le bag o tura la cuptor iar apoi le pastrez la frigider si le iau cand plecam! tot asa, daca ramane nu risti sa arunci cantitate mare, iar mai mult de o zi nu suntem plecati de langa frigider ...ca doar te intorci noaptea sa dormi undeva, nu?
concediu placut si relaxant iti doresc!
Noi am plecat cu fetita cand avea 10 luni, la mare. Am cumparat borcanele si asta a mancat, borcanele, iaurt, fructe proaspete si lapte de la sursa. Eu zic ca nu sunt asa de rele, mai ales ca a mancat foarte rar. E posibil sa te refuze daca nu i-ai dat niciodata pana acum, fii-mea manca doar 2-3 tipuri si numai de la o anumita firma.
Alta solutie ar fi sa stati la o pensiune unde sa ai acces la aragaz si frigider
Alta solutie ar fi sa stati la o pensiune unde sa ai acces la aragaz si frigider
adra_bell-
Localizare: Giurgiu
Stare de spirit: cool mamma
adra_bell a scris:Noi am plecat cu fetita cand avea 10 luni, la mare. Am cumparat borcanele si asta a mancat, borcanele, iaurt, fructe proaspete si lapte de la sursa. Eu zic ca nu sunt asa de rele, mai ales ca a mancat foarte rar. E posibil sa te refuze daca nu i-ai dat niciodata pana acum, fii-mea manca doar 2-3 tipuri si numai de la o anumita firma.
problema este legata de calatorii de o zi, si nu o pot tine o zi intreaga la varta asta doar pe alaptat, ca nu mai facem nimic :)). cred ca varianta e cu mancare la borcan, osa ma apuc sa studiez piata , pentru ca habar n-am cine vindein afara de n***le..
la o zi eu ii luam mancare gatita in termos. O puneam in carucior, acopeream cu un prosop si manca de n-avea treaba. Aveam cu mine termos cu mancare, lingurite, castronele, servetele
adra_bell-
andra e buna ideea! mai nou nou mi-am achizitionat si eu un termos pentru lichide si tot asa cum e termosul, un fel de castronel cu capac pentru mancare! le-am luat la set si abia astept sa le intrebuintez!
Mi-am amintit ca mai aveam si o gentuta frigorifica mica si cand plecam la drum mai lung puneam acolo diverse si o sticla de 500ml inghetata tun de la congelator. Cred ca termosul l-am folosit dupa un an, stiu cu plecam cu ciorba in el
adra_bell-
Pagina 1 din 2 • 1, 2 
Pagina 1 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum

» VAND DVDURI CU DESENE ANIMATE DUBLATE IN LIMBA ROMANA
» "Pastrarea hainelor de bebe"
» Intrebari sapun
» Mei Tai confectionat de mine
» Vaccinarea ROR
» Vand carucior copii Premaman Fluffy Bunny
» Vând Ghetuţe Ortopedice
» Scutece refolosibile
» Donez granule de chefir
» VIND LAPTE NEOCATE LCP
» Cum si ce reciclam
» Curs SuperDAD - Comunicare non-violenta pt tatici
» Cumpar Manduca second-hand, pret accesibil
» cumpar patut
» cumpar soda caustica cu puritate 98-99%
» Epilarea cu zahar
» Helpline Sigur.info si Complexul Terra Mythica va invita la concurs
» Cum ne protejam copii de pericolele internetului?
» Lesia, alternativa la detergenti