suge des de cand nu ii mai dau suzeta

Pagina 1 din 3 1, 2, 3  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

suge des de cand nu ii mai dau suzeta

Mesaj  Lore la data de Sam Oct 10, 2009 2:20 am

intrebare intrebare:

De 2 luni aproape am reusit sa ii scot suzeta definitiv(sper!) De atunci se trezeste mult mai des, suge mai mult. Nu asta ar fi neaparat problema, ci faptul ca regurgiteaza cateodata. Ar trebui sa ii dau totusi suzeta noaptea?

la pranz nu doarme la fel de mult. Simte nevoia sa stau langa el iar eu am atata treaba. Ce sa fac? Cum sa procedez.

Nici nu mai vad tastatura. Merg la culcare

Multumesc

Lore

Rac

http://www.luthelo.breslo.ro

Sus In jos

Re: suge des de cand nu ii mai dau suzeta

Mesaj  Onush la data de Sam Oct 10, 2009 9:21 am

Intrebarea este de ce ai scos suzeta? Din cauza dintilor, din cauza pericolului de a ramane fara lapte...

Ai mei nu au acceptat suzeta in schimb, R a avut degetelele iar T biberonul de suc ... partenerii lor de nani. Toate aste sunt metode de autoconfort fara de care cauta confortul in alta parte.
In ceea ce priveste regurgitatul nu e un lucru nefiresc mai ales daca ati renuntat la scosul aerului.

Onush

Localizare: Piatra Neamt
Stare de spirit: Gica Contra

Sus In jos

Mesaj  vanilla_baby la data de Lun Oct 12, 2009 12:47 am

pe mine ma bate gandul sa-i dau suzetica noaptea .. are crampe si se trezeste din cauza lor, cam la jumatate de ora...adoarme la san foarte repede dar nu e deloc multumita ca-i vine lapte. mai ales daca e sanul mai plin, suge putin, se retrage, maraie, iara suge de doua ori, iar se retrage... daca o iau in brate se trezeste de-a binelea.
in mod normal papa cam la 3 ore noaptea si doarme cu mine deci pentru mine nu e o problema ca vrea sanul
dar ma gandesc ca poate nu vrea tot timpul si lapte impreuna cu suptul... ziua nu i-as da-o deloc, adoarme in brate si papa cam la 1,5 - 2 ore
nu prea stiu ce sa fac cu noptile insa...

vanilla_baby

Pesti

Sus In jos

Mesaj  Lore la data de Lun Oct 12, 2009 1:09 am

In momentul in care am incercat sa ii scot suzeta ma gandeam doar la dezavantajele ei. Azi am gasit un articol pe blogul lui Rox foarte intersant despre dezavantajele suzetei:

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

NOTĂ: perioadele lungi de utilizare a suzetei pot afecta creşterea copilului,
dezvoltarea cognitivă (1) şi formarea dinţilor (2). Riscul de infecţii, cum ar fi infecţii ale urechii (3) şi diarea (4), este mai mare. Utilizarea suzetei este, de asemenea, puternic asociată cu înţarcarea timpurie (5).

Toate astea imi dau mult de gandit.

Lore

Rac

Sus In jos

Mesaj  Lore la data de Lun Oct 12, 2009 1:13 am

Onush a scris:Intrebarea este de ce ai scos suzeta? Din cauza dintilor, din cauza pericolului de a ramane fara lapte...

.

T nici acum nu a renuntat la suzeta. O vad ca pe un obiect care niciodata nu este cu adevarat curat, e un supt nenutritiv. Imi imaginez ca inghite mai multa saliva decat daca nu ar avea. Si sa fiu sincera vreau si sa stimulez lactatia.In dupa-masa asta puteam sa jur ca suge pe un san gol, dar sugea pe post de suzeta. Cum m-am ridicat de langa el cum s-a trezit

Lore

Rac

Sus In jos

Mesaj  vanilla_baby la data de Lun Oct 12, 2009 1:33 am

ok.. acum am citit si eu articolul de las rox
deci fara suzeta .. eu nu i-am dat pana acum pentru ca mi se parea ca o tradez cumva :)
dar gata, m-am convins

vanilla_baby

Pesti

Sus In jos

Mesaj  Lore la data de Mar Oct 13, 2009 10:32 pm

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

alaptarea pe spate e pozitia care poate te-ar ajuta. In felul asta laptele nu mai vine cu atata presiune. Daca inca nu ai experienta sa alaptezzi direct din pozitia asta, atunci incearca usor in semisezut, dar pune-o tot pe burta ta.

A doua chestie este ca daca refuza sanul ca se enerveaza, dar vrea doar sa suga pentru a se linisti, poate nu vrea sa suga pe o anumita parte ci pe partea pe care se intoarce ea. Mi-am amintit de Lucas. El inca mai vrea sa stea pe o anumita parte. Oare se intelege ceva?

ps: daca acel 5 % m-a convins sa ii dau astazi suzeta, ei bine el fiind mai destept decat mine, a luat-o si a aruncat-o cat de departe a putut.

Azi l-am invatat sa bea cu paiul. A baut pentru a doua oara in viata lui altceva decat lapte de mama.

Lore

Rac

Sus In jos

Mesaj  vanilla_baby la data de Mier Oct 14, 2009 3:49 pm

gandul cu sezeta ma paste in fiecare seara.. dar pana sa merg sa cumpar e cale lunga. si nu cred ca o sa o parcurg
pozitia aia pe spate am incercat-o azi si liutz a fost foarte draguta.. papa de zor si se uita la mine si imi mai zambea din cand in cand hihi
mersi!!

vanilla_baby

Pesti

Sus In jos

Mesaj  Lore la data de Sam Oct 17, 2009 7:31 pm

da, in plus pozitia diminueaza colicile. Sper sa nu iti cumperi totusi " just in case" - asta e cazul in care e mai bine sa nu ai pe ce sa pui mana. Eu cu fetita refuzasem sa imi cumpar LP tocmai din acelasi motiv :)

Lore

Rac

Sus In jos

Mesaj  ileana la data de Dum Noi 01, 2009 11:17 pm

eu am spus NU suzetei din start! POATE ajuta in primele3 luni, iar apoi de urmareste3-4 ani! si devine un obicei nesanatos- mai bine te mai chinui un pic la inceput decat mai mult apoi

Eu acum vad Lore de subiectul de aici- ti-am scris fara sa stiu de suzeta pe la topicul cu somnul...Rezista- trebuie sa uite si Lucas de suzeta si-l poti da ca exemplu pozitiv Theei! Eu cica mi-am supt degetul pana am mers la gradi, cand mama mi-a zis ca ma "s[une" copiilor si de rusine am renuntat
si cred ca Lucas suge mai des pt ca inlocuieste suzeta cu sanul. dar pot sa-ti spun ca Luca al mau incepuse pa la 7-8 luni sa se trezeasca si la 2 ore pt a sta un pic la san (nu manca!)- cand l-am intarcat a invatat sa doarma toata noaptea! cred ca e un obicei pe care si-l fac unii bebelusi- ai incercat sa nu te duci la el noaptea? s-ar putea sa faca scandal 1-2 nopti si apoi invata lectia!

ileana

Sagetator Localizare: Mogosoaia-Bucuresti

http://ileana-oancea.blogspot.com/

Sus In jos

Pagina 1 din 3 1, 2, 3  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum